Fredag 14 Maj
Stockholm

Förbundet diskriminerar i sin mediesatsning

Svenska Fotbollsförbundet är under stor press
1 av 2
Svenska Fotbollsförbundet är under stor press. Foto: HENRIK MONTGOMERY/SCANPIX
SvFF vill att elitklubbarna ska f tillgång till egna studios
2 av 2
SvFF vill att elitklubbarna ska f tillgång till egna studios. Foto: Pontus Lundahl/SCANPIX

Svenska Fotbollsförbundet gör en stor investering för svenska elitklubbar. Alla klubbar som är medlemar i SEF ska få tillgång till egna inspelningslokaler. Frågan är om de blir en snedfördelning mot de klubbar som redan gjort satsningen eller ligger precis under strecket?

Kommentera
Kopiera länk
Dela

STOCKHOLM. Alla allsvenska klubbar kommer inom kort att ha till sitt förfogande egna studior, och de flesta kommer att finansieras av Svenska Fotbollsförbundet. Målet är att publiken ska komma än närmare klubbarna och få större insyn i hur privatlivet ser ut i en allsvensk elitklubb. Bakom projektet står dels SEF (Sveriges ElitFotboll) och förbundets egna mediebolag Onside.

SvFF beräknar att en studio kan kosta uppemot en miljon kronor, men att de kommer att bekostas genom att mediebolaget får tillgång till studiorna där de bland annat ska få göra spelarintervjuer. Än så länge är det bara sex klubbar som fått tillgång till sin egen studio. Bland annat GAIS, Elfsborg Malmö FF.

- Det här blir ett lyft för svensk fotboll. Allt pekar på att rörliga bilder på webben kommer att öka, säger Thomas Sturesson, vd på mediaföretaget Onside TV-Production AB till Magasin Fotboll.

Sturesson menar vidare att det är mestadels småklubbarna som varit entusiastiska kring förslaget för att de inte har samma ekonomiska resurser. De tre stora stockholmslagen har sedan tidigare investerat i egna mediebolag och studiosnack, så med andra ord väljer Svenska Fotbollförbundet att aktivt diskriminera gentemot de större klubbarna. Men snedfördelningen kan vägas upp av exponering, framförallt mot ungdomar menar Thomas.

– De har ont om tid och vill själva bestämma när de ska titta. Nu har fotbollen möjlighet att nå den gruppen, säger Sturesson.

Kommentera
Kopiera länk
Dela