Svenska Fotbollsförbundet är under stor press
1 av 2
Svenska Fotbollsförbundet är under stor press - Foto: HENRIK MONTGOMERY/SCANPIX
SvFF vill att elitklubbarna ska f tillgång till egna studios
2 av 2
SvFF vill att elitklubbarna ska f tillgång till egna studios - Foto: Pontus Lundahl/SCANPIX

Förbundet diskriminerar i sin mediesatsning

Svenska Fotbollsförbundet gör en stor investering för svenska elitklubbar. Alla klubbar som är medlemar i SEF ska få tillgång till egna inspelningslokaler. Frågan är om de blir en snedfördelning mot de klubbar som redan gjort satsningen eller ligger precis under strecket?


STOCKHOLM. Alla allsvenska klubbar kommer inom kort att ha till sitt förfogande egna studior, och de flesta kommer att finansieras av Svenska Fotbollsförbundet. Målet är att publiken ska komma än närmare klubbarna och få större insyn i hur privatlivet ser ut i en allsvensk elitklubb. Bakom projektet står dels SEF (Sveriges ElitFotboll) och förbundets egna mediebolag Onside.

SvFF beräknar att en studio kan kosta uppemot en miljon kronor, men att de kommer att bekostas genom att mediebolaget får tillgång till studiorna där de bland annat ska få göra spelarintervjuer. Än så länge är det bara sex klubbar som fått tillgång till sin egen studio. Bland annat GAIS, Elfsborg Malmö FF.

- Det här blir ett lyft för svensk fotboll. Allt pekar på att rörliga bilder på webben kommer att öka, säger Thomas Sturesson, vd på mediaföretaget Onside TV-Production AB till Magasin Fotboll.

Sturesson menar vidare att det är mestadels småklubbarna som varit entusiastiska kring förslaget för att de inte har samma ekonomiska resurser. De tre stora stockholmslagen har sedan tidigare investerat i egna mediebolag och studiosnack, så med andra ord väljer Svenska Fotbollförbundet att aktivt diskriminera gentemot de större klubbarna. Men snedfördelningen kan vägas upp av exponering, framförallt mot ungdomar menar Thomas.

– De har ont om tid och vill själva bestämma när de ska titta. Nu har fotbollen möjlighet att nå den gruppen, säger Sturesson.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Jagr, 52, historisk och målskytt

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel. Båda är fyra slag efter just nu ledande amerikanskan Lauren Coughlin.

Ny svensk uppvisning i världscupfinalen

Världsstjärnorna Henrik von Eckermann och Peder Fredricson har prickat formen perfekt. På lördag hoppar de om segern i världscupfinalen i Riyad. Båda bäddade för en rysare. De kliver in i de två sista rundorna som etta och tvåa. Otroligt. Hästen har hoppat underbart. Jag njöt av ridningen, säger von Eckermann.

Debutantmål när Tre Kronor nollade Finland

1 timme sedan
Ett mål från Lukas Vejdemo och framspelningar både av Felix Unger Sörum och Jonathan Lekkerimäki. Debutanterna klev fram när Tre Kronor besegrade Finland i Jyväskylä med 4–0 i första matchen inför VM.

Sverige mot Ungern igen i EM

2 timmar sedan
Ungern igen – och Debrecen igen. Det blev utfallet när damernas EM-slutspel i handboll lottades. "Det är två tydliga favoriter i gruppen och det blir en nyckelmatch mot Ungern", säger förbundskapten Tomas Axnér i ett pressmeddelande.

Ilska då FA-cupen skrotar omspel

3 timmar sedan
Världens äldsta fotbollsturnering, den engelska FA-cupen, förändras till nästa säsong då omspelsmatcherna tas bort helt.