Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Målvaktstalangens tabbe stjälpte Blåvitt

Mikael Rosén (näst längst ut till vänster) gjorde matchens enda mål.
1 av 3

Mikael Rosén (näst längst ut till vänster) gjorde matchens enda mål.

BILDBYRÅN

Hysén i kamp med en försvarare.
2 av 3

Hysén i kamp med en försvarare.

BILDBYRÅN

Sandbergs misstag stjälpte Blåvitt.
3 av 3

Sandbergs misstag stjälpte Blåvitt.

BILDBYRÅN

Sport | 25/07/2010 18:23

Markus Sandbergs misstag i den första halvleken blev ödestiget. Krislaget IFK Göteborg kunde inte resa sig efter misstaget.– Det är en liten bjudning, säger matchhjälten Mikael Rosén i Canal Plus.

HALMSTAD. Målvaktstalangen Markus Sandberg, 19, ska ersätta IFK Göteborgs förre stjärnmålvakt Kim Christensen. Efter att ha storspelet mot Halmstad förra veckan på Gamla Ullevi gick det tyngre i dag. Ett ödestiget misstag av 19-åringen ledde till att krislaget från Göteborg inte kunde få med sig några poäng.

Tidigt i matchen avlossade Michael Görlitz ett snyggt skott som Sandberg räddade. Men i slutet av första halvleken kom tabben som stjälpte Blåvitt. Ett inlägg från högerkanten skulle Sandberg boxa undan bollen – men bollen hamnade rakt i straffområdet till en fristående Mikael Rosén. Halmstadspelaren kunde enkelt skjuta in sitt första mål för säsongen.

– De lämnar mig ganska fri. Det är en liten bjudning men ändå ett okej mål, säger Rosén till Canal Plus i halvtid.

I den andra halvleken pressade bortalaget på för en kvittering – men i stället var det Halmstad som var närmast att utöka ledningen. Bara tre minuter före full tid hamnade bollen hos Marcus Olsson som drog till på volley och bollen smet precis utanför bortre stolpen.