Lördag 29 Jan
Stockholm

Sjölund hjälte i comebacken

Efter en lång tids skadeuppehåll var Daniel Sjölund i dag tillbaka på planen och låg bakom Djurgårdens enda mål i matchen mot Kalmar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

KALMAR. Djurgården har haft det tungt den senaste tiden men i dag på Fredriksskans fick fansen någonting att jubla åt. Efter att matchen varit mållös i dryga timmen byttes Daniel Sjölund in. Finländaren har haft stora skadebekymmer och inte spelat en enda match sedan september i fjol.

Med mittfältaren tillbaka i laget blev det fart på Djurgården. I den 84 minuten tog han sig förbi två Kalmar-försvarare och släppte iväg bollen i djupled. En springandes Philip Hellqvist hann före den utrusande Petter Wastå och chippade in matchens enda mål.

– Vi är glada och nöjda över våran prestation. Det var en kampmatch men vi vinner inte oförtjänt på något sätt, säger Djurgårdstränaren Lennart Wass till PPV.

I och med segern tog Djurgården tre mycket viktiga poäng och har nu fyra poäng ner till AIK som ligger under strecket.

Trelleborg körde över Gefle

I den tredje allsvenska matchen för dagen vann Trelleborg enkelt borta mot Gefle. Skåningarna vann med 3-1 efter mål av Mattias Adelstam, Andreas Drugge och Peter Abelsson. Jonas Orlov reducerade för hemmalaget.

Kommentera
Kopiera länk
Dela