Sundin blev stor hjälte för Helsingborg. - Foto: Björn Lindgren/SCANPIX
Här skjuter Sundin in 2-1.
Här skjuter Sundin in 2-1. - Foto: BILDBYRÅN

Här drygar Sundin ut ledningen i toppen

Erik Sundin såg på egen hand till att Helsingborg lyckades vända mot Häcken. Anfallaren kvitterade först till 1-1 innan han i den andra halvleken punkterade matchen med ett elegant 2-1-mål. Därmed drygas ledningen i toppen ut till fem poäng.– En väldig lättnad, säger han efter matchen.

HELSINGBORG. Efter att Helsingborg värvade Alexander Gerndt under sommaren såg det ut som att det skulle bli bänken för Erik Sundin. Men den förre Trelleborgspelaren har hittat storformen och vände matchen på egen hand mot Häcken.

Redan efter fem minuter fick serieledarna ett drömläge att ta ledningen i matchen. Efter att en Häckenförsvarare tagit med handen blev det straff. Veteranen Marcus Lantz klev fram och sköt straffen utanför Christoffer Källqvists högra stolpe. Några minuter senare tog Häcken ledningen efter en en bra slagen hörna av Paulinho nickade Mattias Östberg. Backen rörde sig från den främre stolpen till den bortre och nickade ostört in bollen.

Innan första halvlek var över hade dock hemmalaget kvitterat. Anfallskollegan Rasmus Jönsson skarvade fram en boll som Erik Sundin fick helt gratis efter att Erik Wahlström missade rensningen och satte den enkelt i mål.

I andra halvleken vände Sundin elegant bort Jonas Bjurström två gånger innan han placerade in bollen vid den bortre stolpen.

– En skön känsla att se bollen gå in, säger matchhjälten till PPV.

Med en kvart kvar drygade Helsingborg ut ledningen till 3-1 genom Markus Holgersson.

I och med segern skiljer det nu fem poäng mellan Helsingborg och serietvåan Malmö FF.

/
/

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

idag 15:51
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

idag 14:54
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

idag 14:36
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

idag 13:44
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

idag 12:50
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.