Onsdag 17 Aug
Stockholm

Wanderson i ny agenthärva

Turerna fortsätter kring Wanderson.
1 av 3
Turerna fortsätter kring Wanderson. Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX
Kontraktet som avslöjar oegentligheterna.
2 av 3
Kontraktet som avslöjar oegentligheterna. Foto:
Wanderson har skrivit på för Al-Ahli.
3 av 3
Wanderson har skrivit på för Al-Ahli. Foto: Mikael Fritzon / SCANPIX /

Turerna kring den brasilianske fotbollspelaren fortsätter. Efter att ha skrivit på för saudiarabiska klubben Al-Ahli kan nu Nyheter24 avslöja att spelarens påstådda agent Patrick Mörk kan ha agerat utan befogenheter - vilket är ett brott mot SvFF:s reglemente.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
SvFF's reglemente över spelaragenter

"En agent får representera eller bevaka intressena för en spelare eller en förening i enlighet med artiklar 15-16 i detta Reglemente endast om han tecknat ett skriftligt av SvFF standardiserat avtal med spelaren respektive föreningen om saken". SvFF:s reglemente för Spelaragenter.

 GÖTEBORG. – Patrick Mörk är en kackerlacka, säger Michael Saunders som påstår sig vara Wanderson do Carmos riktiga agent, till Nyheter24.

Wanderson lämnade tidigare i veckan Gais för att gå till saudiarabiska Al-Ahli till en summa av 15 miljoner kronor.

Officiellt har Patrick Mörk agerat agent åt Wanderson under övergången från Gais till Al-Ahli.

Men dokument som Nyheter24 tagit del av visar att agenten som företräder Wanderson inte är Patrick Mörk, som själv hävdar att han är det. Dokumentet visar en uppsägning av Mörk påskriven av Wanderson själv, något Mörk viftar bort.

– Ja, jag är definitivt hans agent. Jag kunde inte bry mig mindre om ett sådant dokument, säger Patrick Mörk när Nyheter24 ringer upp honom. Vilket bestrids av kontraktet som kan ses här ovan.

Gais själva menar på att de har varit i kontakt med Michael Saunders och att han var på besök hos klubben under sommaren där han ska ha presenterat sig.

– Vi har inget ansvar för vem som är agent för spelaren. Patrick Mörk kom till klubben och sa att Wanderson ville gå till Al-Ahli, säger Christer Wallin, ordförande för Gais.

Konflikten fortsätter

Kontraktet säger däremot att det är den brasilianske agenten Michael Saunders som representerar Wanderson, vilket skulle betyda att Patrick Mörk bryter mot de föreskrifter och regler Svenska fotbollförbundet satt upp gällande spelaragenter.

– Patrick Mörk är en lögnare, säger Oliver Cabrera som haft inblandning i Wandersonaffären sedan tidigare, till Nyheter24.

Oliver Cabrera sade upp sig som agent för Wanderson eftersom att den som rådger Wanderson, Donald Hellström hade en intressekonflikt i och med att han äger 20 procent av rättighetern till Wanderson. Patrick Mörk tog sedermera över som agent för spelaren och nu menar Cabrera att Mörk endast ser till sin egen vinning när det kommer till affären, vilket även Saunders påstår.

Cabreras roll har varit att finna klubbar som är villiga att köpa spelaren och han bekräftar att intresse funnits från holländska storklubbar. Och enligt Cabrera skulle spelaren ha fått minst lika mycket betalt i de holländska klubbarna. Vilket Mörk bestrider.

Enligt uppgifter ska Wanderson nu tjäna 400 000 euro om året. Holländska Venlo hade däremot erbjudit 520 000 euro per år, vilket motsvarar drygt 5 miljoner kronor. Skillnaderna mellan avtalen är att Mörk skulle få 10 procent av lönen i Saudiarabien, men skulle inte få någonting i Holland.

"Han kastar bort sin karriär"

Michael Saunders arbetar med spelare i det brasilianska landslaget och påstår att han har kontakter med alla europas större klubbar. Han berättar vidare för Nyheter24 att han aldrig upplevt något liknande.

– Jag känner mig förrådd av Wanderson, Gais och den där Patrick Mörk, säger den brasilianska agenten.

– Jag har aldrig hört talas om en Michael Saunders, svarar den svenske agenten.

Saunders bekräftar att han varit i kontakt med Gais ordförande Christer Wallin under en längre tid för att se vad klubben hade för möjligheter under försäljningen, men att klubben sedan ska ha struntat i honom.

Dessutom menar agenten att det är en katastrof för Wanderson att gå till Saudiarabien.

– Han är bara 24 år gammal och slänger bort hela sin karriär, säger Saunders.

Turerna kring den brasilianske fotbollsspelaren har varit många. Wanderson var nära en övergång till den spanska division 3-klubben Atlética Gramenet, vilket hade inneburit att Wanderson inte fått tillåtelse att spela. Detta på grund av reglementet i det spanska fotbollsförbundet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.