Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Lantz segerviss: "Krävs en kanoninsats för att slå oss"

- 05/08/2010, 15:06 -
Inte ens media fick se matchen.
1 av 3

Inte ens media fick se matchen.

Tomas Oneborg/SvD/SCANPIX

Förra matchen spelades inför tomma läktare.
2 av 3

Förra matchen spelades inför tomma läktare.

Tomas Oneborg/SvD/SCANPIX

Marcus Lantz tror på sitt Helsingborg inför kvällens drabbning.
3 av 3

Marcus Lantz tror på sitt Helsingborg inför kvällens drabbning.

BJÖRN LINDGREN/SCANPIX

Dagens enda allsvenska match stundar. Det handlar om serieledarna Helsingborg, som tar emot krislaget Djurgården i en match som pekar på allt annat än en bortaskräll.– Kommer vi upp i normal standard så tror jag att vi kan få bra ett resultat, säger en självsäker Marcus Lantz till Nyheter24.

HELSINGBORG. Det är toppen mot botten som gäller när serieledarna Helsingborg tar emot Djurgården på Olympia i kväll. Medan ena laget har dominerat och kört över i stort sett allt och alla har stockholmarna gjort raka motsatsen och har gång på gång visat att det inte är harmoni som råder hos dem.

Mycket enklare kommer det inte heller bli för "blåränderna", som ställs borta mot ett skånelag som har varit fläckfria i sina åtta senaste hemmamatcher i allsvenskan.

– Vi har vunnit åtta raka hemmamatcher och ska någon besegra oss här så krävs det en kanoninsats från dem. Men kommer vi upp i normal standard så tror jag att vi kan få ett bra resultat, säger HIF:s Marcus Lantz till Nyheter24.

Den 34-årige veteranen tror inte att det kommer att bli en dans på rosor mot DIF, men med tanke på spelet som båda lagen har visat upp på sistone så är han ändå rätt så självsäker.

– De behöver alla poäng som de kan få, säger Lantz om sina motståndare.

"Annorlunda match"

Senast lagen möttes var det inför tomma läktare på ett ödelagt Stockholm Stadion. Hemmalaget hade straffats efter incidenten mot Assyriska i slutet av den gångna säsongen, då hemmafansen på Stadion stormade planen och där några av dem svingade slag mot motståndarspelarna.

Lantz minns det första mötet mycket väl.

– Det var en väldigt annorlunda match. Det var snöstorm och det var ett plan som inte hade en enda grässtrå. Det var inte riktigt förhållande för en allsvensk match. Men som sagt, kan vi spela som vi har gjort de senaste åtta hemmmatcherna så tror jag att vi kommer få ett bra resultat.

Matchen har avspark i kväll klockan 19:00.