Gerndt slog till med ett hattrick.
Gerndt slog till med ett hattrick. - Foto: Björn Lindgren/SCANPIX

Gerndts succéinhopp räddade Helsingborg

När Helsingborg låg under byttes Alexnader Gerndt in och anfallaren såg till att Skåneklubben fick med sig en poäng efter att ha gjort hattrick.– Vi är starka och det vet vi om, säger Gerndt efter matchen.

HELSINGBORG. Helsingborg tog hand om spelet i den första halvleken och pressade Djurgården. När Erik Edman slarvade med en bakåtnick kunde den vindsnabbe Kennedy Igboananike hinna före och lade in 1-0. Bara minuten senare fick serieledarna det ännu tyngre. Marcus Lantz gick in fult mot Kennedy och fick rött kort direkt.

I paus gjorde Conny Karlsson ett genidrag. Nyförvärvet Alexander Gerndt byttes in och kvitterade till 1-1 i den 54:e minuten. Den förre Gefleanfallaren gav Helsingborg ledningen fyra minuter senare. Gerndt sköt ett skott som styrdes på en försvarare och in i mål.

– Det är synd att vi inte håller det när vi leder med 2-1, säger Alexander Gerndt.

Men Djurgården vägrade ge upp. Stockholmslaget kom igen och Mattias Jonsson kvitterade till 2-2 innan Sharbel Touma gjorde 3-2. På övertid såg succéinhoppen till att serieledarna fick med sig en poäng i mötet, när han gjorde sitt tredje mål för kvällen.

– Vi är starka och det vet vi om. Det visar på styrka, säger succéinhopparen.

Efter att ha suttit på bänken i varje match sedan ankomsten återstår det att se hur länge succéanfallaren blir kvar där.

– Det är ingen idé att gå in på det. Erik och Rasmus har presterat bra under en hel säsong. Det är inget jag funderar på. Det viktiga är att vi tar poäng och vi får med oss en, säger Gerndt.