- Foto: Andreas Hillergren/AP/SCANPIX

Så ska Mjällby bryta förbannelsen

Ett pressat Mjällby spelar i dag borta mot Gais på Gamla Ullevi. MAIF har inte lyckats göra mål sedan uppehållet men hoppas i dag på förändring och att Wandersons flytt kan komma att störa göteborgarna.


MJÄLLBY. Mjällby AIF har lyckats ta två poäng på tre matcher sedan sommarupphållet och ligger förnärvarande på en femteplats. Succélaget från vårsäsongen har dock inte nätat sedan 15:e maj. De lyckades då göra fyra mål mot serietvåan Malmö FF. I dag ställs de mot ett annat lag i en annan slags kris, GAIS, som nyligen förlorade sin bäste spelare Wanderson do Carmo till saudiarabiska Al-Ahli.

– Det är klart att det är en förlust för dem, men jag tror att grunden inte kommer att förändras nämnvärt. De kommer att behöva hitta fler alternativ till instick och komma till fler avslut än tidigare, säger Peter Swärdh till Nyheter24.

Den stora frågan är förstås hur Mjällby ska börja producera framåt igen, efter all ineffektivitet kring straffområdet.

– Jag tror inte att det är psykist, vi tycker själva att vi gör det bra spelmässigt. Vi vet att det går lite upp och ner ibland, och tidigare har vi väldigt effektiva. Det vi behöver nu är mer tålamod, förklarar Swärdh.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!