GAIS fortsätter att göra mål trots att de sålt storstjärnan.
GAIS fortsätter att göra mål trots att de sålt storstjärnan. - Foto: ADAM IHSE / SCANPIX
Mjällbys kräftgång fortsätter - nu har de i alla fall gjort mål.
Mjällbys kräftgång fortsätter - nu har de i alla fall gjort mål. - Foto: ADAM IHSE / SCANPIX

GAIS gör mål utan sin stjärna

Gais klättrar allt längre bort från kvalstrecket efter en viktig seger hemma mot Mjällby AIF.

GÖTEBORG. GAIS vann enkelt hemma på Gamla Ullevi trots en sen reducering i slut minuterna av andra halvlek. Slutresultatet skrevs till 3-2 och därmed stärker GAIS sin position i Allsvenskan. De har nu åtta poäng ned till kvalstrecket, men det mest betryggande är att de kan göra mål, även efter att ha sålt sin anfallsstjärna Wanderson do Carmo.

Mervan Celik gjorde två mål under den första halvleken och göteborgslaget kontrollerade matchen relativt enkelt. Mjällby gjorde sitt första mål efter uppehållet direkt efter halvtid genom Marcus Ekenberg. Dock kunde Björn Andersson dryga ut ledningen i slutet av matchen innan Juan Robledo gav matchen spänning i slutminuterna.

Resultatet stod sig och GAIS vann rättvist. Mjällbys kräftgång fortsätter även om laget i dag trots allt lyckades göra mål.