Denni Avdic slog till två gånger om.
Denni Avdic slog till två gånger om. - Foto: BJÖRN LINDGREN/SCANPIX

Mosade Halmstad - med en man mindre

Denni Avdic slog till två gånger om och såg till att Elfsborg kunde bortabesegra Halmstad - trots att gästerna fick spela med en man mindre en hel halvlek.

HALMSTAD. Martin Andersson visades ut redan efter 40 minuter och såg därmed till att Elfsborg fick spela en hel halvlek med en spelare mindre mot Halmstad. Men vad gör det när man har en spelare som Denni Avdic?

Den glödhete anfallaren har öst in mål än så länge, och i kväll stod han för två nya baljor när boråsarna körde över Halmstad BK på Örjans Vall. Den långe strikern slog till snabbt, redan efter fyra minuter. Precis fyra minuter senare var det dags igen, men den här gången var det Stefan Ishizaki som nätade och som ordanade 2-0.

I den 40:e minuten visades Martin Andersson som bekant ut. Men då stegade Avdic återigen fram, och såg till att Elfsborg kunde gå till halvtidsvila med en bekväm 3-0-ledning - en ledning som sånär höll sig matchen ut. Emir Kujovic satte reduceringen mot slutet av matchen, men närmare än så kom hemmalaget aldrig.