Får IFK Göteborg fira i dag?
1 av 2
Får IFK Göteborg fira i dag? - Foto: Adam Ihse/SCANPIX
Alexander Gerndt slog till med tre mål mot Djurgården.
2 av 2
Alexander Gerndt slog till med tre mål mot Djurgården. - Foto: Björn Lindgren/SCANPIX

Tränaren: ”Är upp till oss själva”

IFK Göteborg tar i dag emot serieledarna Helsingborg på Gamla Ullevi. Blåvitt är inne i postiv trend och hoppas att plocka tre poäng i dag.– Goda möjligheter att vi vinner tredje raka i serien, säger Teddy Olausson.


GÖTEBORG. IFK Göteborg har vaknat till rejält efter den dåliga våren. Man har fyra raka vinster och körde senaste över Häcken med hela 5-1 på Rambergsvallen. I dagens match får de klara sig utan Gustav Svensson och Elmar Bjarnasson men får tillbaka den hårde mittfältaren Sebastian Eriksson. Göteborgsklubben har stort respekt för serieledarna.

– Ett lag som både spelar bra och uppträder mycket aggressivt. Men det är upp till oss själva att vinna dueller och att se till att skapa omställningar. Då finns det goda möjligheter att vi vinner tredje raka i serien och fjärde i följd med AZ Alkmaar inkluderat, säger Teddy Olausson till klubbens hemsida.

Helsingborg har gått som tåget än så länge i allsvenskan. De tappade dock ledningen i den förra matchen mot Djurgården som slutade 3-3. Mittfältsdynamon Marcus Lantz är avstängd och den enda spelaren som borta. Skåneklubben vann det första mötet i allsvenskan med 2-0.

– Vi har pratat om det väldigt mycket och relaterat till sättet vi gjorde när vi mötte Göteborg i våras. Vi måste dit och på det sättet ta tre poäng. Då var vi väldigt aggressiva och visade IFK något som de alltid har varit väldigt bra på, säger Conny Karlsson.

Matchen börjar klockan 16:30.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

SHL-stjärna har fått hat och hot efter övergång

1 timme sedan

Klart: Han tar över som ny tränare i AIK

2 timmar sedan
Markus Åkerblom blir ny huvudtränare för AIK i hockeyallsvenskan och har skrivit på ett kontrakt över två säsonger. Målet är att ta Solnalaget tillbaka till högstaligan SHL.

Hälsan stoppar Kinhult – missar majorn

2 timmar sedan
Frida Kinhult har visat fin form på sistone, men nu missar hon veckans majortävling i Texas.

Nadal dominant i comebacken: "Betyder mycket"

3 timmar sedan
Rafael Nadal vann övertygande i comebacken. Efter drygt tre månaders skadeuppehåll besegrade han italienaren Flavio Cobolli med 2–0 i set i första omgången av Barcelonas ATP-turnering. Att kunna vara med och tävla betyder mycket, säger han.

Stjärnans OS-plan – revansch i Paris

3 timmar sedan
Revansch. Det är vad Jim Gottfridsson tänker på när han pratar om OS i Paris – och handbollsstjärnan anser att känslan är en styrka. Det tror jag talar för oss, säger han.

Klart: Nordiska dueller i Paris-OS

3 timmar sedan
Värdnationen Frankrike valde grupp B. Därmed hamnade Sverige i A – tillsammans med bland andra Norge och Danmark. Paris-OS fylls därmed av nordiska dueller.