Söndag 28 Nov
Stockholm

Tränaren: ”Är upp till oss själva”

Får IFK Göteborg fira i dag?
1 av 2
Får IFK Göteborg fira i dag?. Foto: Adam Ihse/SCANPIX
Alexander Gerndt slog till med tre mål mot Djurgården.
2 av 2
Alexander Gerndt slog till med tre mål mot Djurgården. Foto: Björn Lindgren/SCANPIX

IFK Göteborg tar i dag emot serieledarna Helsingborg på Gamla Ullevi. Blåvitt är inne i postiv trend och hoppas att plocka tre poäng i dag.– Goda möjligheter att vi vinner tredje raka i serien, säger Teddy Olausson.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

GÖTEBORG. IFK Göteborg har vaknat till rejält efter den dåliga våren. Man har fyra raka vinster och körde senaste över Häcken med hela 5-1 på Rambergsvallen. I dagens match får de klara sig utan Gustav Svensson och Elmar Bjarnasson men får tillbaka den hårde mittfältaren Sebastian Eriksson. Göteborgsklubben har stort respekt för serieledarna.

– Ett lag som både spelar bra och uppträder mycket aggressivt. Men det är upp till oss själva att vinna dueller och att se till att skapa omställningar. Då finns det goda möjligheter att vi vinner tredje raka i serien och fjärde i följd med AZ Alkmaar inkluderat, säger Teddy Olausson till klubbens hemsida.

Helsingborg har gått som tåget än så länge i allsvenskan. De tappade dock ledningen i den förra matchen mot Djurgården som slutade 3-3. Mittfältsdynamon Marcus Lantz är avstängd och den enda spelaren som borta. Skåneklubben vann det första mötet i allsvenskan med 2-0.

– Vi har pratat om det väldigt mycket och relaterat till sättet vi gjorde när vi mötte Göteborg i våras. Vi måste dit och på det sättet ta tre poäng. Då var vi väldigt aggressiva och visade IFK något som de alltid har varit väldigt bra på, säger Conny Karlsson.

Matchen börjar klockan 16:30.

Kommentera
Kopiera länk
Dela