Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Bottenstriden tätnar - vinna eller försvinna

- 16/08/2010, 14:02 -
Andreas Thomssons Åtvidaberg måste börja vinna.

Andreas Thomssons Åtvidaberg måste börja vinna.

Stefan Jerrevång/SCANPIX

Det ser mörkt ut för Åtvidaberg som efter 18 spelade omgångar ligger allra sist. Ska de klara sig kvar bör de börja ta poäng snart. Kanske i kväll när Halmstad kommer på besök?- Det är en viktig match för oss och säkert för dem också, säger hemmalagets tränare, Andreas Thomsson, till Nyheter24.

ÅTVIDABERG. Det är vinna eller försvinna som gäller för både Åtvidaberg och Halmstad i kväll. Speciellt för nykomlingarna som har sju poäng att hämta in för att komma ikapp fjortondeplacerade Halmstad.

Att det är mycket som står på spel råder det inget tvivel om. Och hemmalagets tränare, Andreas Thomsson, är väl medveten om det.

- Det är en viktig match för oss och säkert för dem också. Vi har startat matcherna lite sämre och det gäller att börja lite bättre nu, säger han till Nyheter24.

I vårmatchen lagen emellan krossades ÅFF med hela 4-0. Laget har dessutom bara knipit en enda poäng på deras senaste sju matcher och den senaste segern kom mot Brommapojkarna i början av maj.

Thomsson är ändå fortfarande optimistisk.

- Det är elva matcher kvar efter den här men vi måste ta chansen nu. Det är nu vi verkligen måste hänga med, säger han.

Vad är det som talar för er?

- De flesta poängen har vi tagit på hemmaplan. Det är en viss trygghet. Men det är klart att det kommer att bli en tuff match och det kommer att smälla till rejält.