Här är Djurgårdens nya superarena.
Här är Djurgårdens nya superarena. - Foto: DIF.SE

Djurgården närmare ny arena

Här är glädjebeskedet för Djurgården. Klubben har kommit överens med Stockholms stad att fortsätta processen med byggandet av den nya stadion.– Finns goda möjligheter att lyckas, säger ordförande Tommy Jacobsson.


STOCKHOLM. Djurgården, som kommer att bli utkastade ur Stocholms Stadion 2013, har velat bygga en ny arena i flera år. Tidigare i sommar presenterade klubben ett förslag att man vill bygga en arena där Östermalms IP i dag ligger. Nu är klubben överens med Stockholms stad och kommer att ansöka om bygglov samt detaljplaneändring.

– Staden hälsar Djurgården välkomna att ansöka om detaljplaneändring och senare bygglov för arenan. Jag är positiv till projektet och hoppas verkligen att det blir av. Vårt löfte är att staden kommer att stå för arrendekostnaderna för marken, under förutsättning att de inte skiljer sig alltför mycket från dagens. Arrendekostnaderna är i slutändan föremål för förhandlingar med markägaren, säger Madeleine Sjöstedt, ordförande för kultur- och idrottsnämnden, till klubbens hemsida.

Kalkylerna kommer nu att skickas till konsulter för analys. Enligt klubbens hemsida kommer kommunfullmäktige att vara hård i analysen av projektet i planeändringen.

– Jag är glad att vi i och med detta möte kan sätta igång den formella processen med att få till stånd en Djurgårdsarena på nuvarande Östermalms IP, säger klubbens ordförande Tommy Jacobson.

Om allting går igenom kommer byggandet av arenan att börja 2011 och vara klart tre år senare.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Friidrotten sågas för OS-prispengar

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

1 timme sedan
Erling Braut Haaland dras med skadebekymmer och riskerar att missa Manchester Citys FA-cupsemifinal på Wembley på lördagen.

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

3 timmar sedan
Skellefteå gör sin tionde SM-final i historien – Rögle har tio raka segrar i det här SM-slutspelet. Hamnar SM-guldet i norr eller söder? Här är förutsättningarna inför finalserien som startar på lördagen.

Så mycket kostar det att se allsvensk fotboll

3 timmar sedan
Discovery+ och Eurosport förs samman med HBO Max och bildar den nya strömningstjänsten Max. Den som vill se allsvensk fotboll och allt från OS i sommar behöver köpa abonnemang. Det billigaste alternativet kostar 349 kronor i månaden.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

3 timmar sedan
Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.

Hurtig borta hela säsongen av "personliga skäl"

idag 14:15
Svenska landslagsstjärnan Lina Hurtig missar resten av säsongen. Det beskedet ger Arsenals tränare Jonas Eidevall. Hon är fortfarande borta av personliga skäl och vi måste respektera det, säger han.