Rajalaksos drömmål säkrade segern.
1 av 2
Rajalaksos drömmål säkrade segern. - Foto: Claudio Bresciani/SCANPIX
2 av 2
- Foto: Claudio Bresciani/SCANPIX

Djurgården vann derbyt – efter Rajalaksos drömmål

Sebastian Rajalakso slog till med ett riktigt drömmål i derbyt mot Brommapojkarna. Ett mål som kan bli väldigt avgörande för Djurgården.– Otroligt skönt. I år ska vi vara med där uppe, säger hjälten till Canal Plus.


STOCKHOLM. Djurgården var på väg att lämna Grimsta med en poäng trots flera bra lägen. Sebastian Rajalakso vek in från sin vänsterkant och drog iväg ett skott som tog i ribban. Bara några minuter senare sköt Sharbel Touma en frispark i stolpen. Matchen såg ut att bli mållös.

Men med fyra minuter kvar skickade Sebastian Rajalakso in ett av årets snyggaste mål i allsvenskan. Mittfältaren, som tidigare inte gjort något mål den här säsongen, drog till utanför straffområdet med ett jätteskott. Bollen letade sig upp i det bortre krysset.

– Otroligt skönt. Framför allt att få göra mål när man får chansen, säger hjälten till Canal Plus.

Brommapojkarna spelade upp sig i andra halvleken och ville ha straff efter att Babis Stefanidis gått omkull.

– Vi är klart bättre i andra halvlek och ska ha en straff också. Då är det enklare att göra mål, säger BP-tränaren Kim Bergstrand.

I och med segern klättrar Djurgården upp till en tiondeplats i tabellen och ligger en poäng före Stockholmskonkurrenterna AIK och Brommapojkarna.

– Det är otroligt jämnt, halva allsvenskan är indraget i bottenstriden. Men i år ska vi vara kvar där uppe, säger Rajalakso.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!