Mattias Jonsson innan matchen: "Det är lite som ett derby".
1 av 2
Mattias Jonsson innan matchen: "Det är lite som ett derby". - Foto: BJÖRN LINDGREN / SCANPIX
Djurgården kan rycka i bottenstriden.
2 av 2
Djurgården kan rycka i bottenstriden. - Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX

Mattias Jonsson: "Det är en speciell match"

Djurgården mot IFK Göteborg. En match med starka känslor och det handlar inte bara om en match mellan två av Sveriges mest framgångsrika klubbar, utan också en match mellan Svergies två största städer.


STOCKHOLM. – Det är klart att det är en speciell match. Mycket tack vare rivaliteten mellan klubbarna, säger Mattias Jonsson till Nyheter24.

Det har kallats Allsvenskans näst största derby, matchen mellan Djurgården och IFK Göteborg som i dag spelas på Råsunda, och Mattias Jonsson är väl medveten om värdet av matchen för fansens skull.

– Jag skulle gärna spela på Stadion, det är där Djurgården hör hemma. Men det vill jag mest för fansens skull. När matchen är igång tänker jag inte på var jag befinner mig, men det gör supportrarna.

IFK Göteborg som verkligen har hittat storformen efter uppehållet är nu och nosar på kvalplatserna ut till Europa. En seger mot DIF skulle innebära att de endast är fem poäng efter Örebro - vilket är raka motsatsen mot hur det såg ut i inledningen av säsongen.

Mattias Jonsson menar att Göteborgs tabellposition inte har något med rivaliteten att göra, däremot är det en extra krydda för spelarna att möta gamla lagkamrater.

– Det är alltid kul att spela mot exempelvis Tobias Hysén, men om jag skulle angripa matchen på ett annorlunda sätt för att ha är med? Nej, jag vill bara vinna matchen, avslutar Jonsson till Nyheter24.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!