Pontus Karlsson menar att Åtvidaberg kommer att kämpa in i kaklet för att klara kontraktet.
1 av 2
Pontus Karlsson menar att Åtvidaberg kommer att kämpa in i kaklet för att klara kontraktet. - Foto: Stefan Jerrevång / SCANPIX /
Åtvidaberg ska försöka bryta sin kräftgång borta mot hemmastarka Kalmar.
2 av 2
Åtvidaberg ska försöka bryta sin kräftgång borta mot hemmastarka Kalmar. - Foto: Stefan Jerrevång / SCANPIX

Spelarna väntade sig Åtvidabergs kräftgång

Inför matchen mot Kalmar FF medger nu Åtvidabergs mittfältare Pontus Karlsson att laget har varit förberedda på en tuff säsong och att många skulle vänta sig laget på sista plats.


KALMAR. En svår bortamatch väntar Åtvidaberg på Fredriksskans mot Kalmar FF. Nykomlingarna har parkerat sig själva på jumboplatsen i Allsvenskan, något Pontus Karlsson menar var väntat.

– Vi visste redan innan säsongen att det skulle bli en tuff serie för oss, så det är inget konstigt, säger mittfältaren till Nyheter24.

Åtvidaberg tog en viktig poäng förra omgången hemma mot Halmstad, men ändock har de 8 poäng upp till säker mark. Kalmar å andra sidan har fortfarande chansen på kvalplatserna till Europa, något Karlsson menar att de kommer kämpa hårt för att åstadkomma.

– De har sina riktigt duktiga brassar på topp, något vi ska göra allt vi kan för att stoppa. Tanken är att vi ska bryta bollen högt i banan för att sedan utnyttja vårt omställningsspel - en spelmodell vi kört med hela serien.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!