– Vi har hård konkurrens i truppen. Mattias Jonson, som ju har spelat både EM och VM, kommer få sitta på bänken mot Gais i kväll, säger Lennart Wass till Nyheter24.
1 av 2
– Vi har hård konkurrens i truppen. Mattias Jonson, som ju har spelat både EM och VM, kommer få sitta på bänken mot Gais i kväll, säger Lennart Wass till Nyheter24. - Foto: Christof Stache/AP/SCANPIX
Lennart Wass är inte orolig för kvalstrecket.
2 av 2
Lennart Wass är inte orolig för kvalstrecket. - Foto: Claudio Bresciani/SCANPIX

Wass: "Vi måste samla poäng"

Djurgårdens form pekar visserligen uppåt men laget måste fortsätta samla poäng;– Vi måste samla poäng för att slippa kval och det är vi medvetna om. Jag är inte orolig, säger Lennart Wass till Nyheter24.


GÖTEBORG. Oerhört viktiga poäng står i kväll på spel på Gamla Ullevi i Göteborg. Gais och Djurgården är visserligen placerade på åttonde respektive sjätte plats i tabellen – men det är bara ett fåtal poäng ner till lagen kring kvalstrecket.

– Vi måste samla poäng för att slippa kval och det är vi medvetna om. Jag är inte orolig, säger Djurgårdens tränare Lennart Wass till Nyheter24 inför fredagskvällens match.

"Vi har inget ABC"

Djurgården har ryckt upp sig mot slutet. Laget har segrar mot både IFK Göteborg och BP och dessförinnan oavgjort borta mot serieledande Helsingborg.

– Vi måste vara koncentrerade och försöka få känslan vad vi har gjort bra i tidigare matcher. Vi har uppträtt modigare i anfallsspelet än tidigare under säsongen, berättar Wass.

Han menar dock att laget inte har någon uttalad plan för hur anfallsspelet ska gå till;

– Vi har inget ABC i vårt anfallsspel och därför gäller det att alla presterar.

Jonson förpassas till bänken

Djurgården har inte förlorat på bortaplan i Allsvenskan sedan den 15 maj. Något som Wass förklarar som tillfälligheter;

– Det är tillfälligheter, men visst, på bortaplan kanske vi uppträder mer avspänt. Det är inte samma krav och ingen press.

Djurgården har fullt lag vilket innebär en hård konkurrenssituation;

– Vi har hård konkurrens i truppen. Mattias Jonson, som ju har spelat både EM och VM, kommer få sitta på bänken mot Gais i kväll.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Uppgifter: Hirscher siktar på comeback

Mål av Forsberg när Nashville utjämnade

1 timme sedan
Filip Forsberg fortsätter leverera för sitt Nashville Predators i NHL-ishockeyn. I den andra åttondelsfinalen mot Vancouver gjorde svensken det matchavgörande målet, och Nashville utjämnar därmed serien till 1–1 i matcher.

Florida vann efter galna räddningar

3 timmar sedan
Två spektakulära ingripanden i målburen var den stora snackisen efter att Florida besegrade Tampa Bay med 3–2 i förlängning i den andra matchen mellan lagen i Stanley Cup-slutspelet.

Målpremiär för Zibanejad när Rangers vann

idag 04:50
New York Rangers besegrade Washington med 4–3 i den andra slutspelsmatchen. Rangers svenske stjärna Mika Zibanejad gjorde sitt första slutspelsmål för säsongen när New York-laget utökade sin ledning i matchserien.

Nylander "en möjlighet" nästa match

idag 03:18
Torontos svenske storstjärna William Nylander har missat de två första slutspelsmatcherna mot Boston på grund av en hittills inte avslöjad skada. Inför den tredje matchen mellan lagen kan han dock eventuellt komma till spel, skriver nhl.com.

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.