Fredag 14 Maj
Stockholm

Wass: "Vi måste samla poäng"

– Vi har hård konkurrens i truppen. Mattias Jonson, som ju har spelat både EM och VM, kommer få sitta på bänken mot Gais i kväll, säger Lennart Wass till Nyheter24.
1 av 2
– Vi har hård konkurrens i truppen. Mattias Jonson, som ju har spelat både EM och VM, kommer få sitta på bänken mot Gais i kväll, säger Lennart Wass till Nyheter24. Foto: Christof Stache/AP/SCANPIX
Lennart Wass är inte orolig för kvalstrecket.
2 av 2
Lennart Wass är inte orolig för kvalstrecket. Foto: Claudio Bresciani/SCANPIX

Djurgårdens form pekar visserligen uppåt men laget måste fortsätta samla poäng;– Vi måste samla poäng för att slippa kval och det är vi medvetna om. Jag är inte orolig, säger Lennart Wass till Nyheter24.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

GÖTEBORG. Oerhört viktiga poäng står i kväll på spel på Gamla Ullevi i Göteborg. Gais och Djurgården är visserligen placerade på åttonde respektive sjätte plats i tabellen – men det är bara ett fåtal poäng ner till lagen kring kvalstrecket.

– Vi måste samla poäng för att slippa kval och det är vi medvetna om. Jag är inte orolig, säger Djurgårdens tränare Lennart Wass till Nyheter24 inför fredagskvällens match.

"Vi har inget ABC"

Djurgården har ryckt upp sig mot slutet. Laget har segrar mot både IFK Göteborg och BP och dessförinnan oavgjort borta mot serieledande Helsingborg.

– Vi måste vara koncentrerade och försöka få känslan vad vi har gjort bra i tidigare matcher. Vi har uppträtt modigare i anfallsspelet än tidigare under säsongen, berättar Wass.

Han menar dock att laget inte har någon uttalad plan för hur anfallsspelet ska gå till;

– Vi har inget ABC i vårt anfallsspel och därför gäller det att alla presterar.

Jonson förpassas till bänken

Djurgården har inte förlorat på bortaplan i Allsvenskan sedan den 15 maj. Något som Wass förklarar som tillfälligheter;

– Det är tillfälligheter, men visst, på bortaplan kanske vi uppträder mer avspänt. Det är inte samma krav och ingen press.

Djurgården har fullt lag vilket innebär en hård konkurrenssituation;

– Vi har hård konkurrens i truppen. Mattias Jonson, som ju har spelat både EM och VM, kommer få sitta på bänken mot Gais i kväll.

Kommentera
Kopiera länk
Dela