Magnus Wikström jublar över 1-0-målet. - Foto: Conny Sillén/SCANPIX
Örebro vann med 3-0 mot Helsingborg.
Örebro vann med 3-0 mot Helsingborg. - Foto: Conny Sillén/SCANPIX

Örebro körde över serieledarna

Örebro körde i dag över Helsingborg. Vinsten borde dock ha varit större. I den första halvleken dömdes hela tre mål bort. Det spelade ingen roll och serietrean besegrade Skåneklubben med 3-0.– Första halvlek måste ha varit det bästa vi har gjort i år, säger Magnus Wikström till TV4.

ÖREBRO. Magnus Wikström gjorde 1-0 redan efter fem minuter. Sedan gjorde de hela tre mål som dömdes bort. Fyra minuter efter ledningsmålet satte Roni Porokora bollen i mål, men Paulinho, ståendes inne i straffområdet, gjorde situationen svårare för domaren. Den andra gången satte den amerikanske landslagsmannen Alejandro Bedoya bollen i mål efter ett inspel från Porokara. Domaren fick dock blåsa av ytterligare en gång när Bedoya sköt in bollen.

Till slut kom ett mål som var regelrätt. Porokara tog sig runt Markus Holgersson på vänsterkanten och serverade Magnus Kihlberg som bara behövde placera in bollen.

I slutminuterna fastställde Marcus Astval slutresultatet till 3-0 efter en elegant passning av planens gigant Nordin Gerzic.

– Vi har full koll från första sekunden. Helt överlägsna. De har knappt en målchans på hela matchen – och vi kunde har gjort flera till, säger Gerzic i TV4.

Under morgondagen kan Malmö FF ta över serieledning när de möter Elfsborg.

Seger för Åtvidaberg

I bottenstriden blev det en seger för Åtvidaberg mot Brommapojkarna med 2-0. Oskar Möller gjorde det första målet innan Paulus Roiha fastställde slutresultatet.