Söndag 16 Maj
Stockholm

Så vill han stoppa Malmö

Allsvenskans tröttaste tränare?
1 av 2
Allsvenskans tröttaste tränare?. Foto: BJÖRN LINDGREN / SCANPIX
Nedstämd innan match, hur är han efter?
2 av 2
Nedstämd innan match, hur är han efter?. Foto: ADAM IHSE / SCANPIX

Toppmöte i allsvenskan när Malmö tar emot Elfsborg på Swedbank Stadion.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

MALMÖ. – Vi kommer inte att spela på något speciellt sätt rent försvarsmässigt, men vi kommer att satsa på att hålla i bollen, säger Elfsborgs tränare Magnus Haglund till Nyheter24.

Allsvenskans kanske tröttaste tränare menade vidare att trots Malmös formtopp efter upphållet, så har laget fortfarande en bra chans att störa skåningarna på bortaplan.

– Vårt mål är att stoppa dem i uppspelsfasen, så att vi därifrån kan gå fort framåt, säger Haglund.

Matchen är otroligt viktig för utgången av allsvenskan. Vid skåneseger går Malmö upp i toppen av tabellen efter Helsingborgs förlust mot Örebro. Och frågan är om Elfsborg verkligen kan stå upp mot topplaget, trots att Anders Svensson och skytteligasuveränen Denni Avdic förmodas starta matchen.

Tränaren lät inte bara nedstämd när Nyheter24 ringde upp, utan även som att han redan gett bort tre poäng till motståndarna, ändå hävdar han helt utan ironi att laget måste visa självförtroende i matchen.

– Vi måste stå på oss i försvarsspelet och visa pondus om vi ska få stopp på Agon Mehmeti, men vi kommer inte att aktivt anpassa spelet efter en enskild spelare, avslutar Magnus Haglund.

Kommentera
Kopiera länk
Dela