Malmö har tagit över serieledningen.
Malmö har tagit över serieledningen. - Foto: BILDBYRÅN

Malmö nya serieledare

Malmö FF behövde besegra Elfsborg för att ta över serieledningen från rivalen Helsingborg. Något som man gjorde efter att Daniel Andersson gjort matchens enda mål.– Vi kan kämpa till oss segrar också, säger målskytten.


MALMÖ. Malmö hade ett riktigt bra läge att ta ledningen direkt efter paus. Den unge stjärnspelaren Agon Mehmeti avlossade ett skott som träffade ribban. Det såg ut att bli mållöst – men med tio minuter kvar slog Daniel Andersson till. Skåneklubben fick en hörna som mittbacken nickade via två Elfsborgsspelare och in i mål.

– Det spelar väl ingen roll var jag nickade, säger han.

Nu toppar de serien med två poäng.

Halmstad vann efter drömmål

Halmstad tog ledningen i den 37:e matchminuten efter att Marcus Olsson styrde in bollen. I den andra halvleken var det dags igen. Efter en lång lyftning lobbade Olsson bollen över Petter Wastå. Kalmar reducerade dock i slutet genom Daniel Mendes.

Häcken vann mot Gefle

Den senaste tiden har Mathias Ranégie hittat formen rejält. Tidigt i matchen kontrade Häcken och den förre landslagsanfallaren servades och behövde bara placera in bollen.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ytterligare 1,5 miljarder till gymnastikläkarens offer

1 timme sedan

Ryska fäktare nobbar OS-kval

3 timmar sedan
Det blir inga ryska fäktare i OS i Paris. Ryssarna bojkottar kvalen till OS.

Skrällvinsten ger lyft på världsrankningen

3 timmar sedan
Anton Källberg förbättrar sin tidigare toppnotering ytterligare. Nu är svensken tolva på världsrakningen i bordtennis.

Fylla på ungdomsturnering: "Förkastligt"

idag 14:58
Ledare för det finländska U17-landslaget i ishockey festade till det i samband med en turnering i Sverige – och spydde ner en buss. Nu planerar Finlands ishockeyförbund att anmäla händelsen. Det är helt förkastligt, säger Kimmo Oikarinen.

Chefernas Verstappen-tjafs: “Fokusera på ditt”

idag 14:42
Mercedes stallchef Toto Wolff flörtar fortsatt öppet med F1-världsmästaren Max Verstappen. Hans dito i Red Bull, Christian Horner, har tröttnat: Mercedes är sämre än stall som använder sig av sina egna motorer. Jag tycker det är dags att Toto fokuserar på sitt egna stall, snarare än förarmarknaden.

Pettersson näste NHL-spelare klar för VM

idag 14:28
Marcus Pettersson är näste NHL-spelare som är klar för spel med Tre Kronor i ishockey-VM.