1 av 5
Frågan är om Allsvenskan är avgjord?
2 av 5
Frågan är om Allsvenskan är avgjord? - Foto: Andreas Hillergren/AP/SCANPIX
Malmö tog ledningen i den första halvleken genom den nye "Zlatan" - Dardan Rexhepi.
3 av 5
Segern innebär att Malmö går upp i ensam serieledning med sju omgångar kvar.
4 av 5
Kan Helsingborg fortfarande hoppas på Lennart Johannssons Pokal?
5 av 5

Malmö vann skånederbyt - och allsvenskan?

Skånederby har en tendens att ständigt vara hypade, stora och välspelade matcher. Sämre blev det inte när de bägge lagen låg på samma poäng - i toppen av Allsvenskan.

MALMÖ. Två Skånelag i toppen av allsvenskan med åtta omgångar kvar. Bägge klubbarna ligger på 49 poäng - elva före trean Örebro. Kunde det bli mer spännande?

Malmö ledde på målskillnad inför kvällens drabbning på ett kylslaget Swedbank Arena, men matchen bjöd i stället på värme.

Malmö tog ledningen tidigt i första halvlek genom Dardan Rexhepi efter fint förarbete av  Wilton Figueiredo - som även kan titulera sig som matchens spelare.

Malmö fortsatte att kontrollera den underhållande matchen efter målet. Malmöiternas spel präglades av ett väldigt effektivt passningsspel av de offensivt inriktade spelarna, medan Helsinborg endast kom till på kontringar - dock ej ofarliga.

Andra halvlek visade av allsvenskan egentligen är

Andra halvlek började betydligt sämre rent spelmässigt. Ambitionen från bägge lagen var hög, dock höll spelarna allsvensk klass - vilket medförde en mängd enkla misstag. Detta trots att dessa två ska vara de bästa lagen Sverige för tillfället har att erbjuda.

Slutminuterna blev spännande, Helsinborg pressade för seger och blottade sig bakåt, men lyckades aldrig nå ända fram. Matchen slutade 2-0 efter att Malmö utökat på övertid genom matchens lirare Wilton Figueiredo och det ger de himmelsblå ensam serieledning med de sju omgångarna som återstår.

Allsvenskan är inte bättre, kort och gott, så kan varken jag eller någon annan vettigt tänkande människa hålla med Lars-Åke Lagrell, när han hävdar att svensk fotboll aldrig varit bättre. Tydligen är även den förlorande tränaren Conny Karlsson inne på samma spår och ger matchen högsta betyg.

– Det var en fantastisk match, säger han.

/
/

Säsongens första Värnamo-vinst – Zeljkovic hjälte

Felfritt igen av von Eckermann – svensk ledning

Henrik von Eckermann behåller ledningen i världscupfinalen i Riyad inför den sista omgången.

"Svennis" rörd av hyllningarna på Gamla Ullevi

1982 lyfte han IFK Göteborg till Europas topp. 42 år efter "Blåvitts" chockseger i Uefacupen är Sven-Göran Eriksson på avskedsturné. "Svennis" hyllades på ett välfyllt Gamla Ullevi av klubben där hans tränarkarriär tog superfart.

Fördel Chelsea – vann svenskmötet i Barcelona

Det är fördel Chelsea i Champions League-semifinalen mot Barcelona. Johanna Rytting Kaneryds lag vann överraskande på bortaplan över Fridolina Rolfös klubb i den första matchen med 1–0.

Armand Duplantis sätter nytt världsrekord

Stavhopparen Armand Duplantis sätter nytt världsrekord med 6,24 på Diamond League-premiären i Xiamen, Kina.

Hedman: "Tillbaka på nivån där jag hör hemma"

idag 12:04
Efter tre raka finaler åkte Victor Hedmans Tampa Bay ut direkt i Stanley Cup-slutspelet förra året. Om det var slutet på en era? Absolut inte. Förhoppningsvis var det min sista långa sommar i min karriär, säger NHL-stjärnan inför årets drama.