Djurgården hade inte många rätt under bortamatchen mot Åtvidaberg. - Foto: Stefan Jerrevång / SCANPIX

Åtvidaberg besegrade ett hopplöst Djurgården

AIK-supportrarna kan mycket väl förvandlas till konspirationsteoretiker efter att ha sett kvällens Djurgården stå still, borta mot Gnagets nedflyttningskonkurrenter Åtvidaberg.

ÅTVIDABERG. I vad man kan kalla allt annat än ett toppmöte, drabbades Åtvidaberg och Djurgården samman under onsdagskvällen. Åtvidaberg hade chansen att klättra upp ur nedflyttningsträsket, åtminstone tills vidare - Djurgården hade möjligheten att fortsätta jakten på Europaplatserna.

Bägge lagen såg väldigt stillastående ut under första halvlek, med största sannolikhet berodde det på klubbarnas respektive urladdning under förra omgången. Djurgården vände och vann över Örebro med 2-1, Åtvidaberg lyckades med bedriften att vända från 0-2 till 3-2, för att i slutminuterna tappa två poäng.

Åtvidaberg drog till slut det längre stråt efter en betydligt mer effektiv andra halvlek. Glenn Roberts gav nykomlingarna ledningen i den 52:a minuten och Oscar Möller utökade ledningen i slutet av matchen.

Djurgården såg så pass lata ut att man kunde utan att skämmas ställa frågan om de helt givit upp Europaplatserna och nu endast riktar in sig på att skicka AIK ned till superettan för att göra Hammarby sällskap. Dock reducerade Mattias Jonsson i slutminuterna och resultatet i matchen skrevs till 2-1.