Serge-Junior Ngouali deppar efter den tunga förlusten.
1 av 2
Serge-Junior Ngouali deppar efter den tunga förlusten. - Foto: Pernilla Wahlman/AP/SCANPIX
Gefle tog en oerhört viktig seger hemma mot BP.
2 av 2
Gefle tog en oerhört viktig seger hemma mot BP. - Foto: Pernilla Wahlman/AP/SCANPIX

Tung Gefle-vinst mot Brommapojkarna

Brommapojkarna åkte på ytterligare en tung förlust och grottar ned sig än mer i bottenträsket. Gefle däremot fick med sig tre viktiga poäng.- Jävligt viktigt, sade målskytten Jonas Lantto efter matchslut.


GÄVLE. Gefle spelade verkligen med kniven mot strupen i dag. Laget låg inför bottenmötet med nästjumbon Brommpojkarna sist i tabellen - 3 poäng efter just BP. Men hemma på Strömvallen visade man styrka och vann den viktiga drabbningen med 2-0.

Målskyttar och stora hjältar för Gefle blev rutinerade Hans Berggren och duktige Jonas Lantto. Den förstnämnde satte dit 1-0 efter 28 minuter då han vann en luftduell mot Ferhat Korkmaz.

- Det blev lite kamp, det var skönt att den gick in. Man får lite mer energi då, säger Hans Berggren till Canal Plus.

Lantto satte spikan i kistan

Med tre minuter kvar av ordinarie speltid tryckte så Jonas Lantto in 2-0. Målet säkrade segern och det innebär att Gefle nu går upp på samma poäng som Brommapojkarna. De båda lagen har dock en poäng upp till kvalplatsen.

- Jävligt viktigt och skönt för självförtroendet att vinna, sade Lantto till Canal Plus.

Fotbollsverige.se

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Barcelonas kollaps – utslaget efter röda kort

2 timmar sedan

Superdrama i Dortmund – vidare till semifinal

2 timmar sedan
Vändning åt ena hållet, snabbt svar från det andra. Efter sex mål, och en match som svajade lika mycket som supportrarnas stora flaggor, är Dortmund åter i CL-semifinal efter 4–2, totalt 5–4, mot Atlético Madrid.

Två raka förluster: "Gäller att nollställa"

2 timmar sedan
Efter två raka förluster gäller det att nollställa inför avgörandet, konstaterar Skellefteås lagkapten Jonathan Pudas. Och kanske undvika utvisningsbåset lite mer? Ja, det är ju en jättenyckel så klart, säger han.

Ny Frölundaseger – utjämnat i semifinalen

3 timmar sedan
Skellefteå hade två matchbollar. Men Frölunda har räddat båda. Efter 3–1 i den sjätte semifinalen är det utjämnat i matchserien. Nu avgörs allt i Skellefteå på torsdag. Det går i rätt riktning hela tiden, säger Max Friberg till TV4 Play.

SHL-stjärna har fått hat och hot efter övergång

igår 20:08
Oscar Engsund har mottagit hot och hat efter övergången från Oskarshamn till HV71, berättar 30-åringen i en intervju med Barometern.

Klart: Han tar över som ny tränare i AIK

igår 19:46
Markus Åkerblom blir ny huvudtränare för AIK i hockeyallsvenskan och har skrivit på ett kontrakt över två säsonger. Målet är att ta Solnalaget tillbaka till högstaligan SHL.