Djurgården tog en ofantligt stor seger hemma mot serieledarna.
Djurgården tog en ofantligt stor seger hemma mot serieledarna. - Foto: FREDRIK SANDBERG/SCANPIX

Högdramatik när DIF segrade

Kennedy Igboananike sänkte Malmö FF med matchens enda mål.

STOCKHOLM. Tifogruppen Fabriken firade sin femårsdag med stort spektakel och härliga fyrverkerier. Som tack för den stora showen visade Djurgården upp sig från sin bästa sida och spelade ut serieledaren Malmö FF helt och hållet - i åtminstone 80 minuter.

Hemmalaget tog kommandot redan från början mycket bollinnehav, aggressivt försvarsspel och flertalet farliga målchanser. Med hjälp av stödet från läktaren skulle blåränderna till slut få utdelningen genom den sylvasse Kennedy Igboananike. Anfallaren tog emot en perfekt djupledsboll från Mattias Jonsson, höll undan sin försvarare och chippade elegant över den debuterande Dejan Garaca i MFF-målet. 1-0 var ett faktum.

Svettiga slutminuter

Bortalaget agerade direkt under pausvilan med två byten. Men det hjälpte inte nämnvärt. Djurgården var numret större och trummade på även i den andra halvan. Målchanserna fortsatte hagla och det skakade skånelaget hade inte mycket att säga till om.

Förrän de sista tio minuterna.

Då, med trötta ben och sinnen, började gästerna att trycka på för kvitteringen. Hörnor skapades men slarvades bort. Skottlägen rann ut i sanden eller i allra sista stund stoppade ett DIF-ben eller DIF-huvud anfallet. I den 86:e minuten fick Jeffrey Aubynn ett underbart läge att trycka in kvitteringsmålet. Men en välplacerad Pe Demo Touray räddade.

Gästerna tryckte på, men Djurgården kunde hålla undan och kunde till slut knipa alla tre poängen. Det innebär att Djurgården nu endast har fyra poäng upp till fjärdeplacerade Elfsborg och att Malmö FF tappar serieledningen till Helsingborg.