Spelarna siktar högt.
1 av 6
Spelarna siktar högt. - Foto: FREDRIK SANDBERG/SCANPIX
Malmö FF blev utspelade.
2 av 6
Malmö FF blev utspelade. - Foto: FREDRIK SANDBERG/SCANPIX
Kennedy Igboananike gjorde matchens enda mål.
3 av 6
Kennedy Igboananike gjorde matchens enda mål. - Foto: FREDRIK SANDBERG/SCANPIX
Även fansen börjar känna optimismen stiga.
4 av 6
Även fansen börjar känna optimismen stiga. - Foto: FREDRIK SANDBERG/SCANPIX
Med en elegant chipp över MFF-målvakten avgjorde anfallaren mötet.
5 av 6
Med en elegant chipp över MFF-målvakten avgjorde anfallaren mötet. - Foto: FREDRIK SANDBERG/SCANPIX
Lennart Wass känner lugn.
6 av 6
Lennart Wass känner lugn. - Foto: Claudio Bresciani/SCANPIX

"Vi har inte käkat annorlunda"

Tränaren Lennart Wass vet inte vad skillanden mellan Djurgården då och Djurgården nu är.


STOCKHOLM. Gamla Djurgården är tillbaka verkar det som. I går bjöd de upp på en numera sällsynt show på Stadion när serieledaren Malmö FF kom på besök.

Gästerna hade inte mycket att säga till om och kom endast igång på riktigt med knappt tio minuter kvar av matchen. Självförtroendet hos blåränderna glänste - det var tydligt.

– Självförtroende får man när man vinner. Det blev lite mer av det i dag, men vi hade även självförtroendet med oss mot Åtvidaberg så det räcker inte alltid med det. Det krävs hårt jobb i båda riktningarna. Ska man säga någonting mer så kändes det som att hade näsan mer mot Malmös mål när vi hade boll. Och det gillar vi, det passar oss och det hade vi inte mot Åtvidaberg, säger DIF-tränaren Lennart Wass till Nyheter24.

Det Djurgården som besegrade MFF i går har länge varit efterlyst bland fansen. Vad som är skillnaden mellan det DIF som segrade i går och som har tagit femton poäng på de sex senaste matcherna och det DIF som gång på gång föll under våren vet dock inte Wass.

– Vi har jobbat hårt. jag kan inte säga någonting annat, vi har liksom inte käkat annorlunda mat. Det är fortfarande Carlos (Banda) och jag som leder träningarna. Ja, det är bra stämning och att vi har en fantastisk träningsanläggning är en bidragande orsak. Det är inga bilar, bara lite fågelkvitter, säger han.

Ett lugn har i alla fall rotat sig in bland spelarna, som inte längre behöver kämpa för sin överlevnad i Allsvenskan. I stället siktar man högt - på en Europaplats.

Dif
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!