Sise avgjorde matchen med två mål för Halmstad.
Sise avgjorde matchen med två mål för Halmstad. - Foto: Pernilla Wahlman/SCANPIX

Sise stor hjälte för Halmstad i bottenmötet

Halmstad kan andas ut och det kan man tacka Joe Sise för.


GÄVLE. I det tuffa mötet mellan Halmstad och Gävle blev Joe Sise stor hjälte för efter att han först kvitterade efter dryga halvtimmen spelad.

– Jag får bollen från Emil (Salomonsson) och sätter den. Det var oerhört skönt att få 1-1 innan halvtidspausen, säger Sise till Canal plus.

Sedan började hemmastarka Gefle ta över matchen och hade flera jättelägen att ta ledningen – men lyckades inte få in bollen i mål. James Frempong och Jakob Orlov hade bland annat varsin boll i ribban. Men med 20 minuter kvar av matchen nådde Sise högst på en hörna och avgjorde matchen.

Därmed tog Halmstad sin första trepoängare på bortaplan sedan i april.

– Det är klart att segern är viktig. Men om vi förlorar två matcher och de andra vinner så är de i kapp. Vi måste fortsätta vinna fler matcher, säger hjälten.

För Gefles del kommer superettan närmare och även fansen har ställt in sig på det.

Det är inte kört än, men nu ser det inte riktigt ljust ut.... kan vi hoppas på kval mot Sundsvall kanske?”, skriver Gävling skåning på SvenskaFans.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kittel vinner världscupfinalen – favoriten diskad

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.

Norske NHL-stjärnan vill spela VM

1 timme sedan
Norske NHL-stjärnan Mats Zuccarello öppnar för att spela VM.

Friidrotten sågas för OS-prispengar

2 timmar sedan
Friidrottens beslut att betala ut prispengar i OS sågas av de andra förbunden. "Man kan inte och borde inte sätta en prislapp på ett olympiskt guld", säger de sommarolympiska idrottsförbundens organisation i ett uttalande.

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

3 timmar sedan
Erling Braut Haaland dras med skadebekymmer och riskerar att missa Manchester Citys FA-cupsemifinal på Wembley på lördagen.

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

idag 15:02
Skellefteå gör sin tionde SM-final i historien – Rögle har tio raka segrar i det här SM-slutspelet. Hamnar SM-guldet i norr eller söder? Här är förutsättningarna inför finalserien som startar på lördagen.