Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ekstrand jagas av Serie A-klubbar

- 28/09/2010, 18:05 -
Joel Ekstrand är jagad av flera klubbar i Serie A.

Joel Ekstrand är jagad av flera klubbar i Serie A.

Björn Lindgren/SCANPIX

Joel Ekstrand ser ut att vara förlorad för Helsingborg.

HELSINGBORG. Joel Ekstrand, 21, har varit ordinarie i guldjagande Helsingborg i flera säsonger. Nu kan han vara på väg bort från Skåneklubben. Enligt Eurosport har tre klubbar från Serie A och en holländsk klubb varit och scoutat honom. Än så länge har klubben inte fått något bud på honom.

– Nej, inget konkret. Det är rätt så självklart att han är scoutad. Han är en ung mittback som spelat ordinarie, och har varit med i några år. Det är mer förvånande att det inte har kommit några bud, säger sportchefen Jesper Jansson till sajten.

U21-landslagsmannen sitter på ett kontrakt som sträcker sig fram till 2012 - men serietvåan har ingen brådska att förlänga.

– Vi känner att vi har rätt så bra kontroll på kontrakten. Vi har långa avtal med alla de yngre och vi vill ju att de ska ha ambitionen att ta nästa steg. Vi måste veta vår plats i näringskedjan, i samförstånd med spelarna. När de är redo ska de gå vidare, säger han.

I går tog Helsingborg ett kliv närmare SM-guldet efter att Christoffer Andersson avgjort i slutminuterna med en mycket snygg frispark. Nyheter24:s bloggare Presidenten hade varit ett oavgjort resultat.

Jag hade i ärlighetens namn varit nöjd med ett oavgjort resultat ikväll. AIK med Bangura i spetsen hade kommandot och under en alldeles för lång period i andra halvlek lyckades HIF inte hitta rätt adress med en enda passning. Bollen kom tillbaka direkt och ett ledningsmål för Solna hängde i luften.”, skriver han i sitt senaste inlägg.

Skånederbyt för två år sedan: