Haginge på väg bort - "ingår inte i planerna"

- 29/09/2010, 16:54 -
Patrik Haginge är på väg bort.
1 av 2

Patrik Haginge är på väg bort.

Conny Sillén/SCANPIX

2 av 2

ANDERS WIKLUND/SCANPIX

Patrik Haginges dagar i Djurgården är räknade.

STOCKHOLM. Patrik Haginge kom till Djurgården under säsongen 2008. Nu, två år senare, är försvararen på väg bort från blåränderna.

Spelaren har haft det väldigt svårt att ta en plats i laget och hans situation i laget har bara blivit sämre och sämre. På senare tid har inte ens fått plats i truppen - något som fick den 25-årige backens agent, Innocent Okeke, att agera och bokade ett möte med bland andra sportchefen Stefan Alvén.

– Vi träffades på mitt initiativ och ledningen berättade att han inte ingår i planerna för framtiden. Så ser den här branschen ut och det måste man acceptera ibland, säger Okeke till TV4.

Alvén bekräftar även att han har talat med agenten, men vill inte berätta allt för mycket om vad diskussionerna har handlat om.

– Det är lite för tidigt att prata om egentligen, mitt under säsongen. Men man har ju kontinuerlig kontakt med spelarnas agent, och det är klart att man förstår hur en så etablerad kille som Haginge känner när han inte får spela, säger han.

"Finns intresse från klubbar"

Dörren för en fortsättning är å andra sidan inte stängd helt och hållet. Men det mesta tyder ändå på att den förre Örebro-spelaren lämnar DIF efter säsongen. Och enligt agenten Okeke har de redan börjat leta efter en ny klubbadress.

- Det finns intresse från utländska och nordiska klubbar. Men säsongerna pågår på de flesta håll och förmodligen vet vi mer om var han hamnar i oktober eller november. Transferfönstret öppnar ju inte förrän efter nyår, säger han.

DIF höll sig kvar i Allsvenskan med nöd och näppe