Patrik Haginge är på väg bort.
1 av 2
Patrik Haginge är på väg bort. - Foto: Conny Sillén/SCANPIX
2 av 2
- Foto: ANDERS WIKLUND/SCANPIX

Haginge på väg bort - "ingår inte i planerna"

Patrik Haginges dagar i Djurgården är räknade.


Patrik Haginge

Född: 2:a april 1985 i Örebro

Tidigare klubbar: Fostrades i Mellringe/Ekers IF innan han flyttade till Örebro 2001. Två år senare hade han tagit en plats i A-laget och blev en av ÖSK:s viktigaste spelare innan han till slut flyttade till Stockholm och DIF 2008.

Nu: Han fick det dock väldigt svårt att ta en ordinarie startplats i laget och har ständigt fått spela i olika positioner. Han var däremot en av lagets bästa spelare när DIF höll sig kvar i Allsvenskan i slutet av den förra säsongen.

Men nu kan han alltså vara på väg bort från klubben.

STOCKHOLM. Patrik Haginge kom till Djurgården under säsongen 2008. Nu, två år senare, är försvararen på väg bort från blåränderna.

Spelaren har haft det väldigt svårt att ta en plats i laget och hans situation i laget har bara blivit sämre och sämre. På senare tid har inte ens fått plats i truppen - något som fick den 25-årige backens agent, Innocent Okeke, att agera och bokade ett möte med bland andra sportchefen Stefan Alvén.

– Vi träffades på mitt initiativ och ledningen berättade att han inte ingår i planerna för framtiden. Så ser den här branschen ut och det måste man acceptera ibland, säger Okeke till TV4.

Alvén bekräftar även att han har talat med agenten, men vill inte berätta allt för mycket om vad diskussionerna har handlat om.

– Det är lite för tidigt att prata om egentligen, mitt under säsongen. Men man har ju kontinuerlig kontakt med spelarnas agent, och det är klart att man förstår hur en så etablerad kille som Haginge känner när han inte får spela, säger han.

"Finns intresse från klubbar"

Dörren för en fortsättning är å andra sidan inte stängd helt och hållet. Men det mesta tyder ändå på att den förre Örebro-spelaren lämnar DIF efter säsongen. Och enligt agenten Okeke har de redan börjat leta efter en ny klubbadress.

- Det finns intresse från utländska och nordiska klubbar. Men säsongerna pågår på de flesta håll och förmodligen vet vi mer om var han hamnar i oktober eller november. Transferfönstret öppnar ju inte förrän efter nyår, säger han.

DIF höll sig kvar i Allsvenskan med nöd och näppe

/
/
Dif
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

1 timme sedan
Efter ett oväntat svagt resultat i OS-tremilen 2022 började skidstjärnan Ebba Andersson leta fel. Var det kanske konstigt att hon inte fått mens på länge? Är menstruationen utebliven eller oregelbunden är det ett tecken på någonting, säger hon till Aftonbladet.

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

2 timmar sedan
Niklas Hjalmarsson är en av få svenskar som vunnit Stanley Cup, men hur bra koll har du egentligen på den tidigare hockeystjärnan? Nyheter24 har samlat det som googlas mest om honom.

Världens bästa innebandyspelare stannar i Umeå

2 timmar sedan
Världens bästa innebandytvillingar – Oona och Veera Kauppi – förlänger med SSL-laget Thorengruppen. Finländskorna stannar i Umeå till 2026.

Så tycker fotbollsfansen om VAR

idag 07:16
Närmare hälften – 48 procent – av de som följer fotbollsallsvenskan kontinuerligt eller till och från är ganska eller mycket positiva till att införa VAR. Det visar en undersökning gjort av Verian, på uppdrag av TV4 och Fotbollskanalen. 27 procent av de tillfrågade är dock ganska eller mycket negativa.

Löftet till Bergvall: "Ska finnas där för honom"

idag 06:32
Tolv allsvenska matcher och en cupfinal mot Malmö FF återstår av tiden i Djurgården. Sedan bär det av till London och Tottenham för Lucas Bergvall, 18. Där ställer sig gärna Dejan Kulusevski i välkomstkommittén. Jag har aldrig haft en svensk lagkamrat så det ska bli otroligt kul att vara där och finnas för honom, säger han.