Levski Sofia skrattar åt självbestraffande fans.
1 av 3
Levski Sofia skrattar åt självbestraffande fans. - Foto: Alexandar Djorovic / SCANPIX
Levski Sofias buss attackerades av ungefär 200 AIK-anhängare.
2 av 3
Levski Sofias buss attackerades av ungefär 200 AIK-anhängare. - Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX
AIK straffas med böter på upp till 500 000 kr.
3 av 3
AIK straffas med böter på upp till 500 000 kr. - Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX

200 huliganer sätter AIK i fara

När AIK tog emot Levski Sofia under årets kval till Europa League spårade festen ur. Efter en fantastiskt genomför match av Gnagarna, både läktaren och planen, fick AIK med sig 0-0, men matchen kommer för all framtid att handla om något helt annat.


STOCKHOLM. AIK mot Levski Sofia, svenska mästarna mot Bulgariens tredje bästa lag. Gnaget genomförde förmodligen av sina bättre matcher under året och lyckades få med sig 0-0. Något många så här i efterhand har lyckats förtränga.

Det matchen till slut kom att handla om var 200 K1-aspiranter som attackerade allt från spelarbussar till UEFA-delegater.

Nu har straffet blivit fastställt

En klubb med upp emot 100 000 supportrar, med en ekonomi inte långt från avgrunden, ser nu onekligen superettan allt närmare ut för fjolårets mästare.

Bötesstraffet landade på dryga 550 000 kronor, vilket är betydligt mindre än vad som kunde ha blivit utdelat. AIK-chefen menar att hon inte trodde någonting angående beloppet, men att hon hade sina aningar.

– Jag trodde ingenting. Men vi har tittat lite på vilken nivå det legat på vid likande händelser och det är den här nivån, säger AIK:s VD Annela Yderberg till Aftonbladet.

Straffskalan kunde ha blivit avsevärt mycket högre. Klubben kunde ha förlorat hälften av vad de begärt för det nya stjärnskottet Mohamed Bangura.

Säga vad man vill om vilka klubbar folk fallit för - äkta fans står här och sjunger, men dessa supportrar ska inte straffas för de ytterst få jubelidioterna som förstör - även om de för en stund står ibland dem.

AIK
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!