Motivation slog klass i Göteborgsderbyt

- 29/09/2010, 21:12 -
Göteborgsderbyt blev en uppvisning i hur fotbollspubliken ser ut att ha fått nog.

Göteborgsderbyt blev en uppvisning i hur fotbollspubliken ser ut att ha fått nog.

THOMAS JOHANSSON / SCANPIX

Gais fick med sig tre otroligt viktiga poäng från Göteborgsderbyt, men frågan är om inte dagens match för en gångs skull gav fler svar en vad den ställde frågor?

GÖTEBORG. I vad som inför endast kunde beskrivas som en match om att undvika bottenstreck-träsket, blev derbyt i Göteborg mellan Gais och BK Häcken en historia om hur den svenska fotbollspubliken återigen svek, när det gällde som mest.

Brommapojkarna genomled samma historia under helgen då endast drygt tusen personer tog sig till Grimsta. Frågan man måste ställa sig är om svensk fotboll verkligen nått avgrunden?

Matchen å sin sida blev en relativt ointressant 2-1 seger för Gais, som i och med segern kravlar sig bort från nedflyttningsstrecket. Det enda som var värt att notera av fotbollsrang från matchen var 2-1 målet som utan tveckan kan bli årets mål i allsvenskan - stenhård volley från Eyjolfur Hedinsson, otagbar för målvakten.

Matchvinnaren medger att de tre poängen var otroligt viktiga i striden om botten. Nu har de grönsvarta ett gap ned till 14:e platsen.