Göteborgsderbyt blev en uppvisning i hur fotbollspubliken ser ut att ha fått nog.
Göteborgsderbyt blev en uppvisning i hur fotbollspubliken ser ut att ha fått nog. - Foto: THOMAS JOHANSSON / SCANPIX

Motivation slog klass i Göteborgsderbyt

Gais fick med sig tre otroligt viktiga poäng från Göteborgsderbyt, men frågan är om inte dagens match för en gångs skull gav fler svar en vad den ställde frågor?


Årets Göteborgsderbyliga

1. IFK Göteborg     4 2 1 1       7p

2. GAIS                  4 2 1 1       7p

3. BK Häcken         4 1 0 3       3p

GÖTEBORG. I vad som inför endast kunde beskrivas som en match om att undvika bottenstreck-träsket, blev derbyt i Göteborg mellan Gais och BK Häcken en historia om hur den svenska fotbollspubliken återigen svek, när det gällde som mest.

Brommapojkarna genomled samma historia under helgen då endast drygt tusen personer tog sig till Grimsta. Frågan man måste ställa sig är om svensk fotboll verkligen nått avgrunden?

Matchen å sin sida blev en relativt ointressant 2-1 seger för Gais, som i och med segern kravlar sig bort från nedflyttningsstrecket. Det enda som var värt att notera av fotbollsrang från matchen var 2-1 målet som utan tveckan kan bli årets mål i allsvenskan - stenhård volley från Eyjolfur Hedinsson, otagbar för målvakten.

Matchvinnaren medger att de tre poängen var otroligt viktiga i striden om botten. Nu har de grönsvarta ett gap ned till 14:e platsen.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Lamt Tre Kronor förlorade mot Finland

Publikfest i Partille – men Sävehof utan chans

1 timme sedan
Sävehof var chanslöst i den första kvartsfinalen mot landslagsstjärnan Jim Gottfridsson och hans kompisar i Flensburg-Handewitt. Den tyska storklubben vann med 41–30 och lär knappast gå bort sig i returen i nästa vecka.

Ytterligare 1,5 miljarder till gymnastikläkarens offer

2 timmar sedan
FBI:s misslyckande gör att den amerikanska staten nu får betala motsvarande 1,5 miljarder kronor sammanlagt till ett hundratal offer för gymnastikläkaren Larry Nassars övergrepp.

Ryska fäktare nobbar OS-kval

idag 16:56
Det blir inga ryska fäktare i OS i Paris. Ryssarna bojkottar kvalen till OS.

Skrällvinsten ger lyft på världsrankningen

idag 16:54
Anton Källberg förbättrar sin tidigare toppnotering ytterligare. Nu är svensken tolva på världsrakningen i bordtennis.

Fylla på ungdomsturnering: "Förkastligt"

idag 14:58
Ledare för det finländska U17-landslaget i ishockey festade till det i samband med en turnering i Sverige – och spydde ner en buss. Nu planerar Finlands ishockeyförbund att anmäla händelsen. Det är helt förkastligt, säger Kimmo Oikarinen.