Marcus Lantz kan vara på väg till Djurgården.
Marcus Lantz kan vara på väg till Djurgården. - Foto: BJÖRN LINDGREN/SCANPIX

Djurgården jagar Lantz

Erbjuder Helsingborgs lagkapten ett guldkantat kontrakt.


Marcus Lantz:

Född: 23:e oktober 1975 i Bromölla

Tidigare klubbar: Inledde karriären i Ifö/Bromölla IF innan han flyttade till stora Helsingborg 1994. Efter fem säsonger och 92 matcher där begav han sig till Italien för spel i Torino.

Men sejouren i det stövelformade landet blev kortvarigt, och efter endast en säsong flyttade Lantz till Tyskland och FC Hansa Rostock. Desto bättre blev det här för mittfältaren, som gjorde 164 matcher och sex mål på de sex säsongerna som han var där.

Till sist blev det Skandinavien igen för Lantz. Men inte Sverige, utan Danmark och Bröndy. Men efter två säsonger där flyttade han hem till Helsingborg igen - klubben som såg ut att kunna bli hans sista.

Nu: Kontraktsförhandlingarna med Skåneklubben har kollapsat och Lantz vägrar föra några diskussioner innan säsongens slut. Djurgården har därför passat på att höra av sig med spelarens agent, och en flytt till Stockholm kan vara högaktuell.

HELSINGBORG. Marcus Lantz har varit en av Helsingborgs bästa spelare under säsongen. Men lagkaptenen, som sitter på ett utgående kontrakt, kan snart vara klubben förlorad.

Enligt uppgifter till Helsingborgs Dagblad har Djurgårdens sportchef Stefan Alvén redan varit i kontakt med spelarens agent, Robert Ljung. Och enligt tidningen ska även DIF vara berett att gå med på Lantz höga kontraktkrav.

Dessutom ska Stockholmsklubben ha sett till att om Lantz flyttar till klubben så kan hans fru, som jobbar för ett produktionsbolag, fortsätta med sitt jobb i huvudstaden.

– Tyvärr, får du ingen kommentar av mig. Just nu vill jag bara koncentrera mig fullt ut på de matcher som är kvar av säsongen. Ni får återkomma efter det, säger den 34-årige mittfältaren, vars förhandlingar med HIF kraschade i vintras.

Symbolisk värvning

Djurgården har efter en katastrofal säsongsinledning klättrat rejält i tabellen och har till och med chans på en Europaplats.

I somras presenterade klubben stora planer för en ny arena - och nu uppges de alltså vilja göra en symbolisk värvning för att visa att de fortfarande är slagkraftiga.

– Det finns krafter med hjärtat i Djurgården som kan hjälpa till om den sportsliga ledningen anser att de behöver förstärka truppen med denna typ av stora värvningar, säger en källa till HD.

En av dessa krafter uppges vara vd:n och H&M-arvtagaren Karl-Johan Persson, som tidigare har hjälpt klubben ekonomiskt.

Lantz nätar för Bröndby

/
/
Fru
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!