Hatobjektet blev derbyhjälte

- 03/10/2010, 18:58 -
"Vi är bäst i stan"
1 av 5

"Vi är bäst i stan"

SÖREN ANDERSSON / SCANPIX

Norra stå.
2 av 5

Norra stå.

SÖREN ANDERSSON / SCANPIX/

3 av 5

SÖREN ANDERSSON / SCANPIX

4 av 5

SÖREN ANDERSSON / SCANPIX

5 av 5

SÖREN ANDERSSON / SCANPIX

Djurgården vann Stockholmsderbyt efter en bragdartad insats från Sharbel Touma.

STOCKHOLM. Sveriges i särklass största match - Djurgården mot AIK - spelades under söndagseftermiddagen på Råsunda Stadion. Stockholmsderbyn ska vara dramatiska, fulla med intensitet och gärna, en dramaturgisk vinkel på det hela. Detta villkor uppfylldes efter att den forne gnagaren Sharbel Touma fastställt slutresultatet till 2-1,.

Matchen inledddes med att Pa Dembo Touray fick fullständigt hjärnsläpp och bokstavligen slog ned AIK-spelaren i straffområdet. Solklar straff för Gnaget, som Kenny Pavey enkelt stänkte in i målvaktens högra hörn.

Djurgården kunde kvittera efter ett snyggt anfall där bollen till slut föll framför Kennedy Igboananike som avslutade distinkt i det vänstra hörnet. Eufori och enorma glädjescener bröt ut på läktarn bakom målet där Djurgårdsklacken höll till.

Den villkorliga dramatiska händelsen kom sedan under inledningen av andra halvlek. Sharbel Touma fick med sig bollen mellan två AIK-försvarare. En studs. En lobb. Och nyköpt kärlek hos Järnkaminerna.

– Det var underbart att få vinna matchen och lobben var riktigt vacker, säger Touma till Canal Plus.

AIK:s tränare Alexander Miller menade däremot att Gnaget stod för det bättre spelet och att de lika gärna förtjänade att ta hem de tre poängen.

– Spelet är något vi kan bära med oss från den här matchen, vi var det bättre laget och borde ha vunnit, säger Miller till Canal+ efter matchen.