Touray: ”Det var en fantastisk match”

- 03/10/2010, 22:36 -
Pa Dembo Touray spelade bra mot AIK, trots att han orsakade en straff.

Pa Dembo Touray spelade bra mot AIK, trots att han orsakade en straff.

Patric Söderström/SCANPIX

Djurgården tog ett steg närmare fjärdeplatsen när laget vände 0-1 underläge till 2-1 seger i derbyt mot AIK. En av huvudpersonerna var lagkaptenen och målvakten Pa Dembo Touray som inte bara orsakade en straff utan även såg till att laget tog hem segern med en rad imponerande räddningar.

STOCKHOLM. - Det var en fantastisk match. Jag skulle inte kunna vara gladare än vad jag är just nu, säger Pa Dembo Touray till Fotbollsverige efter matchen.

Pa Dembo Touray stod i centrum när Djurgården besegrade AIK på Råsunda under söndagen. Målvakten orsakade en straff tidigt i den första halvleken – och såg Kenny Pavey förvalta den på bästa sätt.

- Situationen var förbi så snabbt. Jag vet inte om jag skulle hålla med domaren, men jag får vänta och titta på tv-repriserna. Sedan får jag acceptera det i vilket fall som helst, säger Touray.

Ångrar utspelet

När hemmalaget kvitterade genom Kennedy  Igboananike strax innan halvtidsvilan sågs Touray tysta AIK-klacken – som svarade med att kasta in mynt mot lagkaptenen.

- Jag ångrar att jag gjorde det. Men det hände på grund av att de var så förbannade. Det var inte meningen, bara en reaktion eftersom jag var så glad.

Nöjd med insatsen

Trots turbulenserna var en ödmjuk Touray väldigt nöjd med den egna insatsen.

- Jag tror att straffen väckte mig till liv. Koncentrationen växte, speciellt i den andra halvleken. Det var en typisk lyckodag, när man alltid står rätt och bollen ständigt hamnar hos en. Jag gjorde det bra i vilket fall som helst.

Dembo hoppas AIK klarar sig kvar

Trots rivaliteten lagen emellan hoppas DIF-målvakten att AIK – som för tillfället befinner sig nere på kvalplatsen – lyckas säkra nytt kontrakt.

- Jag ser hellre att de klarar sig kvar i Allsvenskan. Fansen håller förmodligen inte med mig, men åker dem så kommer Stockholmsderbyn att vara döda. Att spela derby mot BP och Syrianska är inte samma sak. Jag önskar AIK all lycka och hoppas från djupet av mitt hjärta att de fixar nytt kontrakt.

Fotbollsverige.se