Han kommer aldrig mer att få representera AIK igen.
1 av 3
Han kommer aldrig mer att få representera AIK igen. - Foto: Leif R Jansson/SCANPIX
Dulee Johnson stängs av.
2 av 3
Dulee Johnson stängs av. - Foto: Rickard Nilsson/BILDBYRÅN
Spelaren har skapat tillräcklugt mycket oro.
3 av 3
Spelaren har skapat tillräcklugt mycket oro. - Foto: Nils Jakobsson/BILDBYRÅN

Dulee avstängd av AIK - på livstid

Får aldrig mer återvända till Solnaklubben - oavsett om han blir dömd eller ej.


Detta har hänt:

Dulee Johnson omhäktades under november, misstänkt för att ha våldtagit en kvinna som han träffade på en nattklubb den 26:e maj i centrala Stockholm.

Men det är knappast första gången spelaren gör sig hörd på ett negativt sätt. Tidigare i år väcktes misstankar om att han hade köpt sex från en prostituerad kvinna - men även den gången friades han.

SOLNA. Turbulensen kring Dulee Johnson är stor. I tisdags greps AIK-mittfältaren misstänkt för våldtäkt och enligt åklagaren Henrik Söderman finns det tillräckligt med bevis för att få skandalspelaren dömd till minst två års fängelse.

AIK svarade med att stänga av honom från spel. Men enligt uppgifter sträcker sig avstängningen långt mycket längre än till slutet av säsongen. Enligt Expressen har klubben tröttnat på spelarens skandaler och har därför stängt av honom på livstid - vare sig han blir dömd eller ej.

Och det är inte bara klubben som har tröttnat på honom.

"Själv börjar jag slutligen ledsna lite på Dulee, efter att ha försvarat honom länge", skriver "Foxhound" på Gnagetforum.

"Han skiter i laget och alla utom sig själv. Han borde sitta bakom lås och bom och det redan tidigare. Han verkar inte klara av att leva ute bland folk och då bör han heller inte göra det", skriver Kalle71.

Testats för könssjukdom

Det var den 26:e maj som Johnson och hans vänner gick till nattklubben Spy Bar i Stockholm. Där träffade han kvinnan som nu anklagar honom för våldtäkt.

Skandalspelaren medger att han har haft sex med henne, men hävdar att hon deltog frivilligt. Något som hon alltså förnekar.

– Jag vill inte uttala mig om hur den ser ut. Det fanns information när jag fattade beslutet att han skulle anhållas i sin frånvaro och de senaste dagarna har en ny information kommit fram. Flera personer har förhörts, säger Söderman.

Veckor efter händelsen upptäckte kvinnan att hon hade fått en könssjukdom och hon var säker på att hon hade fått det från Johnson. Därför har spelaren fått lämna prover för att se om han har sjukdomen.

"Lång väg från häktningsbeslut till fällande dom"

Den 25-årige liberianske landslagsmannen ställs i dag klockan 14:00 inför häktningsdomare i Solna tingsrätt.

– I första hand begär jag honom häktad under två veckor, säger åklagaren.

Spelarens advokat Michael Lindén menar att han, liksom sin klient, är förvånad över häktningsordern men att de är lugna.

– Det är klart att han är besviken, men har man suttit där i ett par dagar så räknar man naturligtvis med det värsta. Han tog det bra ändå. Man ska ju också inse att det är lång, lång resa från en häktningsframställan och ett häktningsbeslut till en fällande dom.

Johnson nätar

AIK
/
/
Dom
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

1 timme sedan
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

1 timme sedan
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

idag 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

idag 15:51
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.