Spelaren tvingades avbryta gårdagens match.
1 av 2
Spelaren tvingades avbryta gårdagens match. - Foto: BJÖRN LINDGREN/SCANPIX
Alexander Gerndt kan missa måndagens match.
2 av 2
Alexander Gerndt kan missa måndagens match. - Foto: BILDBYRÅN

Helsingborgs tunga bakslag - Gerndt skadad

Målkungen tvingades avbryta gårdagens träning med en befarad bristning i låret.


Alexander Clas Robin Gerndt:

Anfallaren har exploderat i Helsingborg den här säsongen är en otroligt viktig spelare. Att han dessutom värvades till HIF så sent som inför säsongen gör hans tig i Skånelaget bara till en större succé.

Den 24-årige Gerndt har mäktat med nio mål och har assisterat till ett mål. Leder dessutom den interna skytteligan framför Christoffer Andersson, som har nätat sex gånger.

HELSINGBORG. Mitt i guldstridens hetta har Helsingborg drabbats av ett tungt bakslag. Anfallsstjärnan Alexander Gerndt tvingades avbryta gårdagens träning skadad med en befarad bristning i låret.

På måndag ställs HIF borta mot Elfsborg och vill det sig riktigt illa missar Gerndt matchen.

– Han känner sig stel och öm. Vi får se hur det utveklar sig, det är för tidigt att säga. Vi ska göra en ny bedömning under lördagen, säger HIF:s sjukgymnast Martin Berg till Helsingborgs Dagblad.

Sedan tidigare dras även Joel Ekstrand, Hannu Patronen, Fredrik Liverstam, Erik Edman, Erik Wahlstedt, Ardian Gashi och Johan Eiswohld av olika skador.

– Det är flera dagar kvar till matchen i Borås på måndag så vi är i den positionen att vi kan avvakta och se, säger Berg.

Oron börjar i alla fall att spridas inför den viktiga matchen på måndag, där en vinst innebär att HIF som sämst hamnar på en andraplats den här säsongen.

"Nu börjar man undra om HIF verkligen kan få ihop ett slagkraftigt lag till måndag", skriver Presidenten på sin blogg.

Gerndt målar

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!