Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Stjärnornas dom överklagas

Liksom Dulee Johnson.
1 av 2

Liksom Dulee Johnson.

Robin Nordlund/BILDBYRÅN

Magnus Hedman kan återigen ställas inför rätta.
2 av 2

Magnus Hedman kan återigen ställas inför rätta.

Leif R Jansson / SCANPIX

Sport | 20/10/2010 15:38

Magnus Hedman och Dulee Johnson friades för grovt koppleri och sexköp tidigare i höstas. Nu väljer åklagaren att överklaga domen.

STOCKHOLM. I augusti blev Dulee Johnson och Magnus Hedman åtalade i en prostitutionshärva och båda två anklagades för grovt koppleri. Åtalen ogillades, men nu väljer åklagaren Karin Sigstedt att överklaga domslutet.

 – Det har kommit in väldigt många överklaganden mot dessa domar, säger Sara Malmqvist på Stockholms tingsrätt till Nyheter24.

I åtalet figurerade allt som allt sju personer.

Det var den 2 februari som Hedman ska ha varit närvarande vid en stor sexorgie på Best Western Hotel i Täby. Under festen ska sju män köpt sex av åtminstone tre olika kvinnor.

Madalina en av sexsäljarna, uppger i polisförhör de närvarande på festen ska ha förhandlat om ett pris och enats på någonstans mellan 300 och 350 euro per skalle. Totalt var det sju män och tre flickor i de två hotellrummen.

Dulee Johnson ska ha köpt sex i sin lägenhet i Solna under två tillfällen i mars månad, i lägenheten bor även 25-åringens fru och barn. Efter att sexhärvan uppdagats menade han att det inte var "några bekymmer alls, det är inte alls viktigt, det är bara att köra på.”

– Åtalen ogillades av tingsrätten men jag kan bekräfta att alla sju domsluten överklagats av åklagaren, säger Malmqvist.

Enligt Sara Malmqvist kommer åklagaren att yrka på böter för den förre landslagsmålvakten och att AIK:s skandalomsusade spelare ska få böter och villkorlig dom. Johnson är även häktad på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt.

Nu är det upp till Svea hovrätt att fatta beslut gällande prövingstillstånd.