Så ska Stockholmsarenan se ut när den står klar 2013.
Så ska Stockholmsarenan se ut när den står klar 2013. - Foto: PRESSBILD

Hammarby räddas av riskkapitalisterna

Hammarby ska tillbaka till allsvenskan innan den nya Stockholmsarenan står klar 2013, vägen dit är miljonbelopp i investeringar från ägarna AEG. – Hammarby ska vara ett allsvenskt lag innan 2013, säger VD:n Ninna Engberg.


Hammarbys kaossäsong

Kaos är granne med gud - detta gäller allra mest för Hammarby under 2010 års säsong. Först vägrade AEG att tillåta nyemissionen vilket ledde Bajen till ekonomisk kris. Samtidigt började Linus Hallenius spela fantastiskt bra - vilket innebar intresse från Europa.

Övergången för Hallenius blev otroligt komplicerad med allt från advokatbyråer som krävde mångmiljonbelopp, till agenter som hävdade att oegentligheter hade skett.

Affären räddade dock Hammarby för den här gången, samtidigt som nästan hela styrelsen valde att avgå eller blev åsidosatta.

STOCKHOLM. "AEG uppges göra en helomvändning gällande sitt ägande i Hammarby Fotboll." skriver Nyheter24:s Hammarbyskribent Gustav Gelin.

Enligt Gelin ska AEG förändra hela sin syn på Hammarby på grund av att Stockholmsarenan ska stå klar 2013. Pampbygget kräver ett allsvenskt lag som hyresgäst, vilket nu AEG ska se till att Bajen blir.

Företaget ska återinvestera mångmiljonbelopp i föreningen och samtidigt göra sig av med spelare som underpresterat i förhållande till kostnader. Dessutom kommer investeringarna ske över en längre tid.

"AEG kommer i stället välja att storsatsa på Hammarby och pumpa in pengar till klubben, inte bara kortsiktigt utan över en lång framtid." fortsätter Gelin.

VD:n för Stockholmsarenan menar att Hammarby ska vara ett allsvenskt lag, lagom till dess att arenan står klar bakom Globen.

– AEG har bestämt sig för att satsa på Hammarby och lägga mer tid på klubben. Därför kommer jag in för att utveckla affärsmöjligheterna. Målet är att Hammarby ska vara ett allsvensk topplag 2013 när arenan står klar, säger Ninna Engberg till Aftonbladet.

Men samtidigt finns det bekymmer med återinvesteringen. Gelin menar att AEG endast är ute efter pengar och företagets uppenbara motto är "money talks."

Hammarbyfansen är skeptiska. Lovar AEG guld och gröna skogar bara för att trycka bort den kritik som kommer att lyftas under årsmötet inom några veckor?

"Förtroendet för AEG hos de flesta hammarbyare har krypit väldigt nära nollpunkten. Inte minst på grund av Hammarbys ordförande Per Magnussons enorma juristfakturor på sin egen förening."

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Florida vann efter galna räddningar

Målpremiär för Zibanejad när Rangers vann

1 timme sedan
New York Rangers besegrade Washington med 4–3 i den andra slutspelsmatchen. Rangers svenske stjärna Mika Zibanejad gjorde sitt första slutspelsmål för säsongen när New York-laget utökade sin ledning i matchserien.

Nylander "en möjlighet" nästa match

3 timmar sedan
Torontos svenske storstjärna William Nylander har missat de två första slutspelsmatcherna mot Boston på grund av en hittills inte avslöjad skada. Inför den tredje matchen mellan lagen kan han dock eventuellt komma till spel, skriver nhl.com.

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.

Rödin: "En jäkla revansch"

igår 23:02
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

igår 22:58
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.