Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hammarby räddas av riskkapitalisterna

Så ska Stockholmsarenan se ut när den står klar 2013.
1 av 1

Så ska Stockholmsarenan se ut när den står klar 2013.

PRESSBILD

Sport | 22/10/2010 10:49

Hammarby ska tillbaka till allsvenskan innan den nya Stockholmsarenan står klar 2013, vägen dit är miljonbelopp i investeringar från ägarna AEG. – Hammarby ska vara ett allsvenskt lag innan 2013, säger VD:n Ninna Engberg.

STOCKHOLM. "AEG uppges göra en helomvändning gällande sitt ägande i Hammarby Fotboll." skriver Nyheter24:s Hammarbyskribent Gustav Gelin.

Enligt Gelin ska AEG förändra hela sin syn på Hammarby på grund av att Stockholmsarenan ska stå klar 2013. Pampbygget kräver ett allsvenskt lag som hyresgäst, vilket nu AEG ska se till att Bajen blir.

Företaget ska återinvestera mångmiljonbelopp i föreningen och samtidigt göra sig av med spelare som underpresterat i förhållande till kostnader. Dessutom kommer investeringarna ske över en längre tid.

"AEG kommer i stället välja att storsatsa på Hammarby och pumpa in pengar till klubben, inte bara kortsiktigt utan över en lång framtid." fortsätter Gelin.

VD:n för Stockholmsarenan menar att Hammarby ska vara ett allsvenskt lag, lagom till dess att arenan står klar bakom Globen.

– AEG har bestämt sig för att satsa på Hammarby och lägga mer tid på klubben. Därför kommer jag in för att utveckla affärsmöjligheterna. Målet är att Hammarby ska vara ett allsvensk topplag 2013 när arenan står klar, säger Ninna Engberg till Aftonbladet.

Men samtidigt finns det bekymmer med återinvesteringen. Gelin menar att AEG endast är ute efter pengar och företagets uppenbara motto är "money talks."

Hammarbyfansen är skeptiska. Lovar AEG guld och gröna skogar bara för att trycka bort den kritik som kommer att lyftas under årsmötet inom några veckor?

"Förtroendet för AEG hos de flesta hammarbyare har krypit väldigt nära nollpunkten. Inte minst på grund av Hammarbys ordförande Per Magnussons enorma juristfakturor på sin egen förening."