Haglund får kritik.
1 av 2
Haglund får kritik. - Foto: Anders Hillegren/SCANPIX
2 av 2
- Foto: Björn Lindgren/SCANPIX

”Haglund har misslyckats”

Kritiska röster riktas mot Elfsborgstränaren.


Magnus Haglund:

Född: 15 april 1973

Då: Efter en kort karriär i Halmstad som tredjemålvakt blev han senare utbildningsansvarig i klubben. Tog sedan över Laholm som spelar i division två i fyra år.

Nu: Har varit med och utvecklat Elfsborg till ett topplag i allsvenskan – men har misslyckats med att göra de till ett mästarlag. Nu är flera kritiska mot den unga tränaren.

BORÅS. Inför säsongen sa alla experter att Elfsborg var laget som skulle ta hem Allsvenskan den här säsongen. Så kommer det inte att bli efter att Boråsarna har varit väldigt ojämna. Just nu har de fjärdeplatsen med fem poäng upp till Örebro.

”Elfsborg, som många av experterna – men också av konkurrenterna – anser ha den bästa truppen, ser ut att sluta på en fjärdeplats. Att laget med ”den bästa truppen” slutar på fjärde plats skulle ofta ses som ett misslyckande. Men knappast i Borås.”, skriver Simon Leppämäki i sin blogg.

Sedan guldåret 2006 har klubben konstant vara med i toppen men har aldrig tagit det riktiga steget till att bli ett ständigt mästarlag. Nu höjs många kritiska röster mot tränaren Magnus Haglund.

”Haglund är en mycket duktig tränare som har gjort ett bra jobb med Elfsborg, och varit med och gjort dem till ett topplag i Allsvenskan. Men han har också misslyckats med att göra detta topplag till ett mästarlag. Men ändå har jag aldrig hört några röster om att Haglund borde avgå eller få sparken”, fortsätter han.

Elfsborg var nära att slå ut Lazio

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!