Alexander Gerndt gav Helsingborg ledningen i den sjunde minuten.
Alexander Gerndt gav Helsingborg ledningen i den sjunde minuten. - Foto: BJÖRN LINDGREN / SCANPIX
Helsingborg är nu i pole position för att ta hem SM-guldet till västra skåne.
Helsingborg är nu i pole position för att ta hem SM-guldet till västra skåne. - Foto: BJÖRN LINDGREN / SCANPIX

Gerndt sköt Helsingborg till toppen

Helsingborg tog emot bottenlaget Åtvidaberg på Olympia. Alexander Gerndt gjorde två fantastiska mål och kan nu ha skjutit guldet till västra Skåne.

Matchfakta:

Mål: HIF 1-0 Alexander Gerndt, HIF 2-0 Alexander Gerndt, HIF 3-0 Erik Sundin.

Varningar: ÅIF: Christopher Karlsson.

Arena: Olympia

HELSINGBORG. Helsingborgs skyttekung Alexander Gerndt levererade ytterligare två mål hemma mot Åtvidaberg. Succéanfallaren stod för en magisk insatts och kan nu ha skjutit SM-guldet till Helsingborg.

Den forne AIK-spelaren gav HIF ledningen redan i den sjunde minuten efter ett tungt skott upp i nättaket bakom Henrik Gustavsson i ÅIF-målet.

2-0 kom endast tolv minuter senare. En ofantligt vacker frispark som Gerndt sköt på ”fel” sida om muren. Gustavsson stod felplacerad och uppmärksammade bollbanan alldeles för sent för att kunna skottet.

Erik Sundin utökade HIF:s ledning till 3-0 i mitten av den andra halvleken vilket även blev slutresultatet.

Helsingborg tar nu över ledningen i allsvenskan, tre poäng före ärkerivalen Malmö FF som dock har en match mindre spelad.

De himmelsblå från Skåne reser till Göteborg för bortamatch mot BK Häcken på onsdag. Efter den drabbningen är det endast två omgångar kvar av årets allsvenska – tappade poäng för något av topplagen kan i dagsläget innebära ett förlorat SM-guld.

I bottenstriden fortsätter Åtvidabergs krampaktiga säsong och mycket talar nu för att det klassiska storlaget återvänder ned till superettan.

Florida vann efter galna räddningar

Två spektakulära ingripanden i målburen var den stora snackisen efter att Florida besegrade Tampa Bay med 3–2 i förlängning i den andra matchen mellan lagen i Stanley Cup-slutspelet.

Målpremiär för Zibanejad när Rangers vann

New York Rangers besegrade Washington med 4–3 i den andra slutspelsmatchen. Rangers svenske stjärna Mika Zibanejad gjorde sitt första slutspelsmål för säsongen när New York-laget utökade sin ledning i matchserien.

Nylander "en möjlighet" nästa match

idag 03:18
Torontos svenske storstjärna William Nylander har missat de två första slutspelsmatcherna mot Boston på grund av en hittills inte avslöjad skada. Inför den tredje matchen mellan lagen kan han dock eventuellt komma till spel, skriver nhl.com.

Ännu en missad chans: "Känns tomt"