Djurgården firar den sena kvitteringen. - Foto: BERTIL ERICSON / SCANPIX
De två landslagsmännen - Foto: BERTIL ERICSON / SCANPIX
Matchen svängde många gånger.
Matchen svängde många gånger. - Foto: BERTIL ERICSON / SCANPIX

Europaslaget blev en kaosartad tillställning

Djurgården tog emot Elfsborg på Stockholms Stadion. En match som slutade med åtta mål och årets kanske mest dramatiska match.

Matchfakta:

Mål: 1-0 (13) Prince Ikpe Ekong, 1-1 (30) Självmål, 1-2 (49) Stefan Ishizaki, 2-2 (60) Kennedy Igboananike, 2-3 (62) Amadou Jawo, 3-3 (72) Petter Gustafsson, 3-4 (74) Denni Avdic, 4-4 (92) Kennedy Igboananike.

Arena: Stockholms Stadion

Publik: 5397

Domare: Markus Strömbergsson

STOCKHOLM. Djurgården spelade hemma mot Elfsborg i matchen som kunde avgöra vilken av klubbarna som skulle få chansen att spela i Europa nästa år.

Båda lagen inledde piggt, men det var Djurgårdens Prince Ikpe Ekong som gav Stockholmslaget ledningen i den 13:e minuten.

Dryga kvarten senare gjorde samme spelare mål - fast i fel bur.

1-1 stod sig fram till halvtidsvilan.

Andra halvlek var fem minuter gammal när den gamle AIK-spelare Stefan Ishizaki drog till från distans.

Pa Dembo Touray i Djurgårdsmålet gjorde ytterligare en grov tavla och Boråsklubben kunde gå upp till en 2-1-ledning.

Djurgårdens bäste spelare för matchen - Kennedy Igboananike - utjämnade matchen efter en perfekt slagen hörna.

Skyttekungen hade bara att sätta pannan till för att kvittera matchen.

Matchen slutade till slut 4-4 efter mål från Amadou Jawo och Denni Avdic för Elfsborg och Petter Gustavsson samt ytterligare ett från Igboananike för Djurgården.

Se DIF-medias "Full fart framåt" inför matchen mot Elfsborg:

/
/

Ryska fäktare nobbar OS-kval

Skrällvinsten ger lyft på världsrankningen

Anton Källberg förbättrar sin tidigare toppnotering ytterligare. Nu är svensken tolva på världsrakningen i bordtennis.

Fylla på ungdomsturnering: "Förkastligt"

Ledare för det finländska U17-landslaget i ishockey festade till det i samband med en turnering i Sverige – och spydde ner en buss. Nu planerar Finlands ishockeyförbund att anmäla händelsen. Det är helt förkastligt, säger Kimmo Oikarinen.

Chefernas Verstappen-tjafs: “Fokusera på ditt”

Mercedes stallchef Toto Wolff flörtar fortsatt öppet med F1-världsmästaren Max Verstappen. Hans dito i Red Bull, Christian Horner, har tröttnat: Mercedes är sämre än stall som använder sig av sina egna motorer. Jag tycker det är dags att Toto fokuserar på sitt egna stall, snarare än förarmarknaden.