Torsdag 5 Aug
Stockholm

Här räddar Djurgårdens Ekong Gefle

Mittfältaren gjorde självmål för andra matchen i rad.
1 av 2
Mittfältaren gjorde självmål för andra matchen i rad. Foto: Pernilla Wahlman/SCANPIX
Prince Ikpe Ekong gav Gefle en viktig pinne.
2 av 2
Prince Ikpe Ekong gav Gefle en viktig pinne. Foto: Pernilla Wahlman/SCANPIX

Ett klantigt självmål av Djurgården tog Gefle till kvalplats.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Andra gången på kort tid

Det här är Prince Ikpe Ekongs andra självmål - på två matcher. Den nigerianske mittfältaren gjorde först 1-0-målet mot Elfsborg innan han bara minuterna senare kvitterade åt dem.

I söndagsmatchen mot Gefle gjorde han alltså det igen. Den här gången var det dessutom med bara sekunderna kvar av mötet med bottenlaget - som därmed fick en oerhört viktig gratispoäng.

GÄVLE. Gefle såg länge att åka på en tung hemmaförlust mot Djurgården. Men då slog DIF-försvaret till med en riktig tabbe och ett klantigt självmål av Prince Ikpe Ekong gav bottenlaget hopp inför den sista omgången.

Det började dock riktigt uselt för Gefle. Redan efter åtta minuters spel gjorde Christer Youssef bort sin försvarare innan han placerade bollen bakom en chanslös Mattias Hugosson i hemmamålet.

Gelfe hade svårt att skapa någonting mot ett bra spelande Djurgården. Men mot slutet av den första halvleken vaknade de till liv igen och började hota gästerna på riktigt.

Så småningom fick de även utdelning. Bara minuterna efter att andra halvlek dragit igång slog Jakob Orlov till och skickade Gefle in i matchen igen.

Kennedy Igboananike skulle dock hinna visa varför han har förtjänat en plats i startelvan. Den snabbe anfallaren gav Djurgården ledningen igen med en elegant chipp över målvakten. Ett mål som länge såg ut att bli matchavgörande.

Självmål - för andra matchen i rad

Då, med bara sekunderna kvar av matchen, presenterade sig Ekong - för andra matchen i rad. Mittfältaren skulle nicka hem till målvakten Pa Dembo Touray. Men där fanns ingen Touray och i stället kunde han se bollen korsa mållinjen och därmed även göra 2-2 till Gefle, som i och med segern gick förbi Åtvidaberg och parkerar sig på en kvalplats inför den sista omgången.

Kommentera
Kopiera länk
Dela