Mittfältaren gjorde självmål för andra matchen i rad.
Mittfältaren gjorde självmål för andra matchen i rad. - Foto: Pernilla Wahlman/SCANPIX
Prince Ikpe Ekong gav Gefle en viktig pinne.
Prince Ikpe Ekong gav Gefle en viktig pinne. - Foto: Pernilla Wahlman/SCANPIX

Här räddar Djurgårdens Ekong Gefle

Ett klantigt självmål av Djurgården tog Gefle till kvalplats.

Andra gången på kort tid

Det här är Prince Ikpe Ekongs andra självmål - på två matcher. Den nigerianske mittfältaren gjorde först 1-0-målet mot Elfsborg innan han bara minuterna senare kvitterade åt dem.

I söndagsmatchen mot Gefle gjorde han alltså det igen. Den här gången var det dessutom med bara sekunderna kvar av mötet med bottenlaget - som därmed fick en oerhört viktig gratispoäng.

GÄVLE. Gefle såg länge att åka på en tung hemmaförlust mot Djurgården. Men då slog DIF-försvaret till med en riktig tabbe och ett klantigt självmål av Prince Ikpe Ekong gav bottenlaget hopp inför den sista omgången.

Det började dock riktigt uselt för Gefle. Redan efter åtta minuters spel gjorde Christer Youssef bort sin försvarare innan han placerade bollen bakom en chanslös Mattias Hugosson i hemmamålet.

Gelfe hade svårt att skapa någonting mot ett bra spelande Djurgården. Men mot slutet av den första halvleken vaknade de till liv igen och började hota gästerna på riktigt.

Så småningom fick de även utdelning. Bara minuterna efter att andra halvlek dragit igång slog Jakob Orlov till och skickade Gefle in i matchen igen.

Kennedy Igboananike skulle dock hinna visa varför han har förtjänat en plats i startelvan. Den snabbe anfallaren gav Djurgården ledningen igen med en elegant chipp över målvakten. Ett mål som länge såg ut att bli matchavgörande.

Självmål - för andra matchen i rad

Då, med bara sekunderna kvar av matchen, presenterade sig Ekong - för andra matchen i rad. Mittfältaren skulle nicka hem till målvakten Pa Dembo Touray. Men där fanns ingen Touray och i stället kunde han se bollen korsa mållinjen och därmed även göra 2-2 till Gefle, som i och med segern gick förbi Åtvidaberg och parkerar sig på en kvalplats inför den sista omgången.

/
/
/
/

Felfritt igen av von Eckermann – svensk ledning

"Svennis" rörd av hyllningarna på Gamla Ullevi

1982 lyfte han IFK Göteborg till Europas topp. 42 år efter "Blåvitts" chockseger i Uefacupen är Sven-Göran Eriksson på avskedsturné. "Svennis" hyllades på ett välfyllt Gamla Ullevi av klubben där hans tränarkarriär tog superfart.

Fördel Chelsea – vann svenskmötet i Barcelona

Det är fördel Chelsea i Champions League-semifinalen mot Barcelona. Johanna Rytting Kaneryds lag vann överraskande på bortaplan över Fridolina Rolfös klubb i den första matchen med 1–0.

Armand Duplantis sätter nytt världsrekord

Stavhopparen Armand Duplantis sätter nytt världsrekord med 6,24 på Diamond League-premiären i Xiamen, Kina.

Hedman: "Tillbaka på nivån där jag hör hemma"

idag 12:04
Efter tre raka finaler åkte Victor Hedmans Tampa Bay ut direkt i Stanley Cup-slutspelet förra året. Om det var slutet på en era? Absolut inte. Förhoppningsvis var det min sista långa sommar i min karriär, säger NHL-stjärnan inför årets drama.

Testades positivt för dopning – tävlade i OS ändå

idag 11:22
23 kinesiska simmare testades positivt för dopning – men fick ändå fortsätta tävla. 13 av dessa deltog senare vid OS i Tokyo 2021 och vann bland annat tre guldmedaljer. Det avslöjar Daily Telegraph, New York Times och ARD under lördagen.