Fredag 18 Jun
Stockholm

HIF har kopplat järngrepp om guldet

1 av 3
2 av 3
3 av 3

Skåningarna allt närmare guldet efter ny seger mot Halmstad.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Den allsvenska guldspurten

När alla lag har spelat klart är det endast en omgång kvar av den allsvenska säsongen. Och precis som så många gånger förr lever guldstriden ända in i det sista.

Under söndagskvällen knep Helsingborg tre oerhört viktiga poäng och såg därmed till att sätta ordentligt med press på konkurrenterna, Malmö FF. Enbart tre poäng skiljer lagen ifrån varandra, men MFF har en match mindre spelas och på måndag ställs de borta mot Brommapojkarna. Ett BP som har sin allsvenska överlevnad att spela för.

Förlorar MFF på måndag är HIF i stort sett klara mästare. Men; det är inte över förrän den feta damen har sjungit. Och än så länge har ingen fet dam synts till.

HALMSTAD. Helsingborg har kopplat ett järngrepp på guldet efter en bekväm seger över Halmstad och sätter press på Malmö FF inför den sista omgången.

En rejäl målexplosion väntade och HIF gick in i pausvilan med en 2-0-ledningen efter ett mål vardera av Rasmus Jönsson och May Mahlangu.

Bortalaget trummade på även i andra och drygade ut ledningen två gånger om genom Alexander Gerndt och Jönsson, som därmed gjorde sitt andra mål för kvällen.

Just när matchen såg ut att vara död sprattlade Halmstad till och satte 1-4 genom Anselmo med mindre än sju minuter kvar av matchen. Minuterna därpå slog samme Anselmo till igen, den här gången från elvameterspunkten.

Närmare än så kom de dock aldrig och matchen slutade alltså 4-2 till gästerna.

Så firar HIF-fans mål

Kommentera
Kopiera länk
Dela