Fotboll
Marcus Ekenberg avgjorde för Mjällby. - Foto: Lennart Månsson/BILDBYRÅN

Mjällby segrade - och håller BP vid liv

MAIF vände och vann över nästjumbon Åtvidaberg.


SÖLVESBORG. Brommapojkarna hade ingen chans hemma mot Malmö FF. Men trots 0-4-förlusten lever deras allsvenska chanser fortfarande - tack vare Mjällby.

Sölvesborgslaget fick en mardrömsstart när nästjumbon Åtvidaberg kom på besök. Redan efter sex minuters hade gästerna Paulus Rolha satt bollen bakom Mattias Asper i hemmamålet.

MAIF slutade dock inte spela, utan snarare tvärtom. De började pressa på och tryckte ordentligt för att få till en kvittering så fort som möjligt.

En kvittering som till slut även skulle komma genom Adam Berner i den andra halvleken. Och med bara tre minuter kvar till fulltid slog Mjällby till igen.

Stor matchhjälte blev Marcus Ekenberg, som med sitt 2-1 i den 87:e matchminuten räddade både Mjällby men även Brommapojkarnas chans att hålla sig kvar i Allsvenska även till nästa säsong.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

SHL-stjärna har fått hat och hot efter övergång

Klart: Han tar över som ny tränare i AIK

1 timme sedan
Markus Åkerblom blir ny huvudtränare för AIK i hockeyallsvenskan och har skrivit på ett kontrakt över två säsonger. Målet är att ta Solnalaget tillbaka till högstaligan SHL.

Hälsan stoppar Kinhult – missar majorn

2 timmar sedan
Frida Kinhult har visat fin form på sistone, men nu missar hon veckans majortävling i Texas.

Nadal dominant i comebacken: "Betyder mycket"

2 timmar sedan
Rafael Nadal vann övertygande i comebacken. Efter drygt tre månaders skadeuppehåll besegrade han italienaren Flavio Cobolli med 2–0 i set i första omgången av Barcelonas ATP-turnering. Att kunna vara med och tävla betyder mycket, säger han.

Stjärnans OS-plan – revansch i Paris

2 timmar sedan
Revansch. Det är vad Jim Gottfridsson tänker på när han pratar om OS i Paris – och handbollsstjärnan anser att känslan är en styrka. Det tror jag talar för oss, säger han.

Klart: Nordiska dueller i Paris-OS

3 timmar sedan
Värdnationen Frankrike valde grupp B. Därmed hamnade Sverige i A – tillsammans med bland andra Norge och Danmark. Paris-OS fylls därmed av nordiska dueller.