1 av 5
- Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX
2 av 5
- Foto: Lars Pehrson / SvD / SCANPIX
3 av 5
- Foto: SEGUN OGUNFEYITIMI/SCANPIX
Kors i taket. LL Cool-Bäck suit up.
4 av 5
Kors i taket. LL Cool-Bäck suit up. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX
Lars Lagerbäck gör comeback i träningsoverallen?
5 av 5
Lars Lagerbäck gör comeback i träningsoverallen? - Foto: Mikael Andersson / SCANPIX /

Kvalkungen kan göra comeback i träningsoverallen

Lars Lagerbäck ryktas vara aktuell för tränar-comeback i IFK Göteborg.


Lagerbäcks facit i landslaget

Lars Lagerbäck förde det svenska landslaget till fem raka mästerskapsslutspel. Under dessa slutspel vann han sammanlagt fyra matcher, bland annat mot Bulgarien 2004 och Nigeria 2002.

Mest meriterande blev nog VM-2002 i Japan/Nordkorea där det svenska landslaget anförda av Lagerbäck vann den beryktade "dödens grupp", över England, nämnda Nigeria samt VM-favoriterna Argentina.

Bästa slutspel blev dock EM-2004 där Sverige tog sig vidare till semifinal där de blågula snöpligt föll på straffar mot Holland.

GÖTEBORG. Expressen kunde under tisdagsmorgonen avslöja att Lars Lagerbäck är aktuell att ta över jobbet som tränare för IFK Göteborg.

Anledningen tros vara att blåvitt tröttnat på tränarna Stefan Rehn och Jonas Olsson efter den mindre framgångsrika säsongen 2010.

Lagerbäck väljer att inte kommentera uppgifterna men medger till Aftonbladet att han är intresserad av att återvända till tränaryrket.

För tillfället jobbar Sveriges förbundskapten där han utvärderar elitprojektet.

Utöver uppgifterna som placerar 62-åringen i IFK, har han enligt egen utsago tackat nej till många klubbar, svenska som utländska.

Det var efter sommarens VM-fiasko för Nigeria som Lagerbäck valde att inte förlänga med det nigerianska förbundet och återvände därefter till SvFF och Solna.

– Göteborg är en intressant klubb, men det är de flesta svenska klubbar, säger Lagerbäck.

Frågan är, var Sveriges i särklass bäste kval-kapten hamnar i framtiden?

Se Lagerbäcks avskedstal till svenska folket.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

3 timmar sedan

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

3 timmar sedan
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.