Blir det guld i dag?
Blir det guld i dag? - Foto: Daniel Nilsson/BILDBYRÅN

Polisen redo för en guldinvasion

Vinner Malmö FF guld är polisen redo för en publikinvasion - och accepterar dessutom det.


Den tuffa guldstriden

Det har blivit en jämn kamp. Men i dag ska Allsvenskan avgöras - i den allra sista omgången.

Tar Malmö FF poäng hemma mot Kalmar är det kört för Helsingborg, som måste vinna samtidigt som de hämtar upp tio mål för att gå om Malmö FF i tabellen.

Men deras startelva är i alla fall klar. Detta om man ska tro på Helsingborgs Dagblad.

MALMÖ. I dag kan Malmö FF vinna SM-guld för första gången sedan 2004. En vinst hemma mot Mjällby är det enda som behövs för att säkra guldet och så att de kan inleda firandet.

Och den här gången är dessutom polisen redo - och även toleranta - för en guldinvasion av fansen.

– Det finns olika hotbilder. En positiv planinvasion är lättare att acceptera än om planen stormas i vrede. Vi accepterar inte att folk beter sig hur som helst, men vad är brottet om fansen bara vill fira?, frågar sig evenemangs- och supporterpolisen Henrik Qvist till Sydsvenskan.

– I såna fall är det svårare att ta fram batonger och vara hårdhänt, fortsätter Qvist, samtidigt som han hänvisar till paragraf åtta i polislagen om graden och behovet av polisiärt våld.

"Känner mig trygg"

Extra många ordningsvakter och publikvärdar kommer att vara på plats på Swedbank stadion och säkerheten kommer att vara hög.

Men trots det kommer den inte att vara lika stor som i Skånederbyt i september. Det är dock inte någonting som oroar supporterpolisen Qvist.

– Jag känner mig trygg och längtar lika mycket till matchen som jag tror att MFF-spelarna och publiken gör, berättar han.

Så såg det ut när AIK knep guldet 2009

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!