Daniel Andersson ska bli tränare.
1 av 2
Daniel Andersson ska bli tränare. - Foto: Andreas Hillergren/SCANPIX
Men han tänker inte lägga av med den aktiva karriären än.
2 av 2
Men han tänker inte lägga av med den aktiva karriären än. - Foto: HENRIK MONTGOMERY/SCANPIX

MFF-kaptenen börjar i skolan

Daniel Andersson ska utbilda sig till tränare. Men han kommer inte att göra det ensam.


Svenska Fotbollsförbundets tränarutbildning

Utbildningen är uppdelad i tre nivåer, Bas-, Avancerad- och Pronivåer, med ett antal delkurser vardera.

Basnivån består av tio kurser totalt äger rum i 17 utbildningsdagar.

Avancerade nivån består tre kurser och äger även den rum i 17 utbildningsdagar.

Den sista nivån, Pronivån, består av tio kurser och är i 50 dagar. Dessutom får man åka på studieresor samt skriva dagbok.

MALMÖ. Han har nyss vunnit SM-guld med Malmö FF. Nu tänker lagkaptenen Daniel Andersson gå vidare med fotbollskarriären - och inleder Svenska Fotbollsförbundets tränarutbildning.

Men än tänker inte han lägga skorna på hyllan. Kontraktet med MFF löper ut först 2013.

– Jag vill ha en tränarutbildning och då är det lika bra att börja nu. Sedan har jag ju kastat bort min skolgång för fotbollen, säger han skämtsamt till TV4.

Han fortsätter:

– Jag är intresserad av att bli tränare och känner att jag haft många bra tränare genom åren och fått bra influenser. Sedan får man se på vilken nivå det blir, om det handlar om att ta hand om juniorer i Malmö eller högre upp. Jag brinner ju för allt jag gör och skulle jag bli tränare handlar det om att gå in för det till hundra procent.

Inte ensam

Men det är inte bara Daniel Andersson som kommer att börja utbildningen som drar i gång i slutet av november. Även brorsan Patrik Andersson och Niclas Alexandersson samt klubbkollegan Jeffrey Aubynn kommer att vara med.

Anderssons guldintervju

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Mål av Forsberg när Nashville utjämnade

Florida vann efter galna räddningar

2 timmar sedan
Två spektakulära ingripanden i målburen var den stora snackisen efter att Florida besegrade Tampa Bay med 3–2 i förlängning i den andra matchen mellan lagen i Stanley Cup-slutspelet.

Målpremiär för Zibanejad när Rangers vann

3 timmar sedan
New York Rangers besegrade Washington med 4–3 i den andra slutspelsmatchen. Rangers svenske stjärna Mika Zibanejad gjorde sitt första slutspelsmål för säsongen när New York-laget utökade sin ledning i matchserien.

Nylander "en möjlighet" nästa match

idag 03:18
Torontos svenske storstjärna William Nylander har missat de två första slutspelsmatcherna mot Boston på grund av en hittills inte avslöjad skada. Inför den tredje matchen mellan lagen kan han dock eventuellt komma till spel, skriver nhl.com.

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.

Rödin: "En jäkla revansch"

igår 23:02
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.