Dulee Johnson nekar till brott.
1 av 3
Dulee Johnson nekar till brott. - Foto: Bertil Ericson / SCANPIX
Dulee Johnsson under förhandlingarna i Kronobergshäktet.
2 av 3
Dulee Johnsson under förhandlingarna i Kronobergshäktet. - Foto: Bertil Ericson/SCANPIX
Dulee Johson åtalad för våldtäkt.
3 av 3
Dulee Johson åtalad för våldtäkt. - Foto: Leif R Jansson / SCANPIX

Dulee Johnson åtalad för våldtäkt

AIK:s skandalspelare Dulee Johson åtalas nu för den våldtäkt som enligt åklagaren Henrik Söderman ska ha ägt rum den 27 maj i Johsons bostad.


Detta har hänt:

Dulee Johnson omhäktades under november, misstänkt för att ha våldtagit en kvinna som han träffade på en nattklubb den 26:e maj i centrala Stockholm.

Men det är knappast första gången spelaren gör sig hörd på ett negativt sätt. Tidigare i år väcktes misstankar om att han hade köpt sex från en prostituerad kvinna - men även den gången friades han.

STOCKHOLM. Den 15 oktober häktades AIK-spelaren Dulee Johnson på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt. Den 29 oktober omhäktades AIK-stjärnan för det grova brottet.

Samtidigt valde AIK att stänga av spelaren på livstid efter påtryckningar från sponsorer.

Nu blir han åtalad

Under torsdagsmorgonen åtalades den förre allsvenska spelaren för våldtäkten som enligt åklagare Henrik Söderman ska ha ägt rum den 27 maj 2010.

– I sin bostad tilltvingade sig Johnson sex av kvinnan, säger åklagare Henrik Söderman till TT.

Johnson förnekar brott.

Grät sig till sömns

Efter att Dulee Johnson blev häktad berättade Alexander Gerndts fru om andra händelser som skakade familjen och grannarna under deras tid i Stockholm.

"Jag blev inte ett dugg förvånad när de visade sig att det var Dulee som varit i farten igen." skrev My Gerndt efter häktningen på sin blogg.

Familjen Gerndt bodde granne med Johnson under det år den nuvarande Helsingborgsanfallaren spelade för AIK. Under den tiden ska grannen inneburit mängder med problem och frun medger att "jag har haft mina duster med honom, jag sa ifrån och visade att han beteende mot sin familj inte var okej."

Inte första gången Johnson hamnar i rätten

Dulee Johson har stått inför Stockholms tingsrätt en handfull gånger tidigare. Han har bland annat blivit fälld för grov rattfylla, misshandel och nu senast åtalades han för sexköp tillsammans med den förre landslagsmålvakten, Magnus Hedman.

AIK
/
/
/
/
tal
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!