1 av 2
- Foto: Bertil Ericson / SCANPIX
Tobias Linderoth går i sin faders fotspår.
2 av 2
Tobias Linderoth går i sin faders fotspår. - Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX

Tobias Linderoth går i sin faders fotspår: Klar för Elfsborg

Tobias Linderoth byter nu karriärbana och har skrivit på för IF Elfsborg där han ska leda unga förmågor mot framgång och möjligheter att gå i den forne landslagsmittfältarens fotspår.


Tobias Linderoth:

Född: 21 april 1979 i Marseille, Frankrike.

Då: Har haft väldigt mycket skadeproblem i sin karriär och tvingades därför lägga av tidigare i år.

Nu: Trots att 31-åringen inte har varit på planen på väldigt länge kan han komma att dyka upp där. Den förre mittfältaren är aktuell som både spelare och tränare för Elfsborg.

BORÅS. IF Elfsborg har nu fastställt det rykte Nyheter24 kunde rapportera om tidigare i veckan. Den tidigare landslagsmittfältaren Tobias Linderoth återvänder till svensk fotboll, men den här gången i rollen som tränare.

Tidigt 2010 ryktades det intensivt om att Elfsborg ville värva Linderoth, men på grund av skadebekymmer och allt sämre motivation valde balansspelaren att lägga skorna på hyllan och satsar nu vidare i sin fars fotspår.

– Jag går in i Elfsborgs elitsatsning och kommer främst fokusera på U17-laget. Jag börjar från årsskiftet men kommer börja känna på det redan i nästa vecka, säger Linderoth.

Linderoth får som bekant sällskap vid sidan av planen av "bulldogens" föregångare i landslaget - Klas Ingesson.

– Staben med Jan Mak, Jesper Bengtsson, Klas Ingesson och ett par till är en fantastiskt stark grupp som kommer tillföra mängder med rutin, säger Elfsborgs sportchef Stefan Andreasson.

Frågan man dock kan ställa sig är hur kul framtida Boråslag kommer att spela efter att ha gått igenom Ingesson och Linderoths spelförstörande uppfostran? Dock råder det ingen tvekan om att talangerna kommer vara fulla av motivation.

– Det känns bra att börja ett nytt kapitel i min karriär som tränare för unga, hungriga spelare, avslutar den förre balansspelaren.

Se när Galatasarays klack tappar fattningen efter ett mål från Tobias Linderoth.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!