Stockholmsarenan invid Globen är ett annat av Stockholms stora projekt.
1 av 4
Stockholmsarenan invid Globen är ett annat av Stockholms stora projekt. - Foto: HAND OUT
Stockholm kan få tre nya arenor inom kort tid.
2 av 4
Stockholm kan få tre nya arenor inom kort tid. - Foto: HAND OUT
Östermalms IP efter branden 97 - Djurgårdens nya arena avgörs under valet.
3 av 4
Östermalms IP efter branden 97 - Djurgårdens nya arena avgörs under valet. - Foto: Rolf Höjer/AP/SCANPIX
Alf Johansson, VD för Djurgården.
4 av 4
Alf Johansson, VD för Djurgården. - Foto: Annika af Klercker / SvD / SCANPIX

I dag kan mycket avgöras - får Djurgården en ny arena?

Alliansen i Stockholms Stadshus har ställt sig bakom förslaget om en ny arena vid Östermalms IP och är beredda att stå för detaljplanerna som uppskattas kosta drygt en halv miljon kronor. Under eftermiddagen äger ett otroligt viktigt möte rum, inte bara för Djurgården i sig men även för Stockholm i stort.


STOCKHOLM. – Vi ska nu möta Djurgårdens Kungliga Förvaltning och kan förhoppningsvis föra bygget allt närmare en verklighet, säger Alf Johansson VD för Djurgården, till Nyheter24 inför ett avgörande möte, angående den nya arenan som ska byggas invid Östermalms IP i centrala Stockholm.

Mötet kommer kretsa till förändringar i den planerade arkitekturen som ska passa de närliggande naturområdena bättre dessutom en mer detaljerad plan över hur allmänheten ska kunna nyttja området.

Oliver Carra, pressekreterare för Regina Kevius (m) berättar för Nyheter24 att Stockholm Stad inte är drivande i frågan, men att kommunen kommer stå för detaljplanerna om Djurgården kan komma överens med Kungliga Djurgårdens förvaltning.

– Det är en kostnad på runt en halv miljon kronor, säger Carra.

Oppositionen ställde sig också positiv till arenabygget inför valet 2010, med undantag för Miljöpartiets Stefan Nilsson, som hänvisade till att "Östermalms IP ligger ytterst nära nationalstadsparken som är viktig som "korridor" vad gäller spridning av pollen och liknande."

Samtidigt menar Djurgårdens förening att de tagit naturen i åtanke vid designen av den nya arenan efter påtryckningar från Kungliga Djurgårdens Förvaltning.

– Det kan bli ett stort steg framåt och föra oss än närmare en lösning om vi bara kommer överens med Förvaltningen gällande naturen och de förändringar vi gjort på gestaltningen, säger Johansson.

En snabb genomgång kring arkitekturen bakom det nya arenabygget.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!