Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Milds tunga löfte: "2011 revanschens år"

"2011 revanschens år."
1 av 3

"2011 revanschens år."

ERIK ABEL/SCANPIX

Håkan Mild lovar mycket.
2 av 3

Håkan Mild lovar mycket.

Björn Lindgren/SCANPIX

Men kan han få IFK-spelarna och fansen att jubla igen?
3 av 3

Men kan han få IFK-spelarna och fansen att jubla igen?

Björn Larsson Rosvall/SCANPIX

Sport | 14/12/2010 11:58

Håkan Mild lovar förbättring - och ber även om ursäket för fiaskosäsongen.

GÖTEBORG. 2010 blev inget bra år för IFK Göteborg. Laget underpresterade rejält och samtidigt som fansens frustration bara blev större och större halkade IFK mer och mer i tabellen.

Ett fiaskoår som klubbledningen nu, efter att ha fått motta massiv kritik från supportrarna, ber om ursäkt för.

– Vi vill ju alltid vinna, det är det vi strävar efter. Det finns en stor lust att prestera bättre än vad vi gjorde senast… vi har inte presterat tillräckligt bra under 2010 och det får man gå till sig själv med. Jag som sportchef får gå till mig själv, tränarna och spelarna får gå till sig själva, säger sportchefen Håkan Mild i en stor intervju med klubbens hemsida.

Revanschens år

Nu lovar den förre landslagsstjärnan förbättring - och menar att fansen bör förvänta sig ett ännu starkare IFK nästa år.

– Utifrån det får man ju hitta positivitet någonstans. Att 2011, då smäller det. Då är det revansch.

Skönt löfte för fansen

Efterlängtade ord är det naturligtvis som kommer från Håkan Mild. Ord som bland annat IFK-bloggaren Markus Hankins reagerar på.

"Man stärks i sin tro att föreningens motgångar under 2010 enbart varit tillfälliga och tryggas i ambitionen att föreningen IFK Göteborg inte tappat sin tro på den egna förmågan", skriver Hankins på sin blogg, Frankie's GBG.

Huruvida det kommer bli bättre till nästa säsong eller ej återstår naturligtvis att se. Men klart är det att IFK inte har gett upp - inte på långa vägar.

Även om det såg ut som det under stora delar av den gångna säsongen. Speciellt när Malmö FF kom på besök…