"2011 revanschens år."
1 av 3
"2011 revanschens år." - Foto: ERIK ABEL/SCANPIX
Håkan Mild lovar mycket.
2 av 3
Håkan Mild lovar mycket. - Foto: Björn Lindgren/SCANPIX
Men kan han få IFK-spelarna och fansen att jubla igen?
3 av 3
Men kan han få IFK-spelarna och fansen att jubla igen? - Foto: Björn Larsson Rosvall/SCANPIX

Milds tunga löfte: "2011 revanschens år"

Håkan Mild lovar förbättring - och ber även om ursäket för fiaskosäsongen.


IFK Göteborgs fiaskosäsong

Nej, man kan knappast påstå att IFK följde upp silveråret 2009 på bästa möjliga sätt.

Efter att inlett säsongen med en 3-0-seger borta mot Kalmar FF blev dock bara sämre och sämre. Fem raka vinstlösa matcher blev det för IFK, som vid det här läget redan hade halkat efter rejält.

Det blev till slut en sjundeplats för Blåvitt, som vann tio gånger, kryssade tio och åkte på tio förluster.

GÖTEBORG. 2010 blev inget bra år för IFK Göteborg. Laget underpresterade rejält och samtidigt som fansens frustration bara blev större och större halkade IFK mer och mer i tabellen.

Ett fiaskoår som klubbledningen nu, efter att ha fått motta massiv kritik från supportrarna, ber om ursäkt för.

– Vi vill ju alltid vinna, det är det vi strävar efter. Det finns en stor lust att prestera bättre än vad vi gjorde senast… vi har inte presterat tillräckligt bra under 2010 och det får man gå till sig själv med. Jag som sportchef får gå till mig själv, tränarna och spelarna får gå till sig själva, säger sportchefen Håkan Mild i en stor intervju med klubbens hemsida.

Revanschens år

Nu lovar den förre landslagsstjärnan förbättring - och menar att fansen bör förvänta sig ett ännu starkare IFK nästa år.

– Utifrån det får man ju hitta positivitet någonstans. Att 2011, då smäller det. Då är det revansch.

Skönt löfte för fansen

Efterlängtade ord är det naturligtvis som kommer från Håkan Mild. Ord som bland annat IFK-bloggaren Markus Hankins reagerar på.

"Man stärks i sin tro att föreningens motgångar under 2010 enbart varit tillfälliga och tryggas i ambitionen att föreningen IFK Göteborg inte tappat sin tro på den egna förmågan", skriver Hankins på sin blogg, Frankie's GBG.

Huruvida det kommer bli bättre till nästa säsong eller ej återstår naturligtvis att se. Men klart är det att IFK inte har gett upp - inte på långa vägar.

Även om det såg ut som det under stora delar av den gångna säsongen. Speciellt när Malmö FF kom på besök…

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

NHL: Arizona flyttar till Utah

1 timme sedan

Orken tog slut: "Bittert så klart"

3 timmar sedan
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

igår 20:58
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel. Båda är fyra slag efter just nu ledande amerikanskan Lauren Coughlin.